Potada Fenerbahçe Beko şampiyon oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off finali dördüncü maçında Anadolu Efes'i 80-72 yenerek seriyi 3-1 kazanan Fenerbahçe Beko, şampiyon oldu.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off finali dördüncü maçında Anadolu Efes'i uzatma sonunda 80-72 yenerek seriyi 3-1 kazanan Fenerbahçe Beko, şampiyon oldu.

Karşılaşmaya çok iyi başlayan Fenerbahçe Beko, 5. dakikada 11-0'lık seri yakaladı. Periyodun ilk bölümünde hücumda etkili olamayan Anadolu Efes, ilk sayılarını aynı dakika içinde Oturu ile serbest atış çizgisinden kaydetti. Kalan bölümde pota altından ve 3 sayı çizgisinden skor üretmeye devam eden sarı-lacivertliler, ilk çeyreği 22-8 önde tamamladı.

Uzatma bölümünde yıldızlaşan Hayes-Davis ile 12 sayı kaydeden Fenerbahçe Beko, karşılaşmadan 80-72 galip ayrılarak şampiyonluğa ulaştı.

MVP ödülü Hayes-Davis'in

Fenerbahçe Beko'nun ABD'li oyuncusu Nigel Hayes-Davis, play-off final serisinin En Değerli Oyuncusu (MVP) ödülüne layık görüldü.

Hayes-Davis, final serisinin dördüncü maçında kaydettiği 16 sayının 12'sini uzatma bölümünde atarak galibiyette ve şampiyonlukta önemli rol oynadı.

Başantrenör Sarunas Jasikevicius: Sezonu böyle tamamladığımız için mutluyum

Play-off finali dördüncü maçında Anadolu Efes'i 80-72 mağlup edip seriyi 3-1'e getirerek şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe erkek basketbol takımında kaptan Melih Mahmutoğlu, başantrenör Sarunas Jasikevicius ve yönetim kurulu üyesi Sertaç Komsuoğlu, kupa töreninin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Çok güzel ve başarılı bir sezon yaşadıklarını belirten Melih Mahmutoğlu, "Türkiye Kupası'nı aldık. THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e kaldık. Üzerine de ligde şampiyonluğu kazandık. Muhteşem bir sezon oldu. Belki Avrupa Ligi şampiyonluğu da olabilirdi ama bunlar zamanla olacak şeyler. Sertaç ağabeyim sağ olsun her zaman yanımızda. Onu seviyoruz. Son zamanlarda Fenerbahçe için çok güzel şeyler oluyor. Tekrardan 'İyi ki Fenerbahçeliyim' dediğim zamanları yaşıyoruz. Kongrede güzel bir seçim oldu. Ali Koç ve Aziz Yıldırım'a teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Sarunas Jasikevicius ise şampiyonluğa ulaştıkları için çok mutlu olduklarını dile getirerek, "Çok çılgın hisler içindeyiz. Son iki maçta böyle bir reaksiyonu bekliyorduk. İlk iki maç belki yanıltıcı oldu. Sezon bitti. Türkiye Ligi'ndeki bütün hedeflerimizi başarmış olduk. Sezonu böyle tamamladığımız için mutluyum." diye konuştu.

Sertaç Komsuoğlu: İnanılmaz bir kimyamız var

Bu sezon Türkiye Kupası ile Basketbol Süper Ligi'nde şampiyonluğa ulaşarak çok büyük bir başarıya imza attıklarını vurgulayan Sertaç Komsuoğlu da şu görüşleri paylaştı:

"Basketbol Süper Ligi'nde şampiyon olduk. Türkiye Kupası'nı aldık, bir tek Avrupa Ligi'ni alamadık. Onu da seneye alacağız. Bunun sözünü bugünden veriyorum. İnşallah seneye tüm kupaları alacağız. Takımımızdan çok memnunuz. Taraftarımız bugün harikaydı. Onlar sayesinde bu kupaları alıyoruz. Buradan tek özrü kızıma gönderiyorum. Onun bugün mezuniyet günüydü, gidemedim. Fenerbahçe aşkı her şeyin önüne geçiyor ama en azından ona kupayı götüreceğim. İnşallah çok güzel günler gelecek. Seçimden sonra kupayla başladık. İnşallah kupalarla taraftarımızı çok mutlu edeceğiz."

Jasikevicius'un Fenerbahçe'ye çok büyük değer kattığını aktaran Komsuoğlu, "Hocamızı çok seviyoruz. Fenerbahçe'ye çok büyük değer kattı. Hocamız, oyuncularımız, teknik heyetimiz, ofis çalışanlarımız, hepsi tam bir takım çalışması içerisinde başardılar bunu. İnanılmaz bir kimyamız var. İnşallah bu kimya bize önümüzdeki yıl Dörtlü Final'de şampiyonluğu getirecek. Şimdi gelecek senenin hedeflerine bakacağız." şeklinde görüş belirtti.

Fenerbahçe, Basketbol Süper Ligi'nde 11. kez kupanın sahibi oldu

İlk şampiyonluğunu 1990-1991 sezonunda yaşayan sarı-lacivertliler, uzun bir aranın ardından 2006-2007 ve 2007-2008'de kupayı müzesine götürdü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri