Postacı Grevi Hükümet İle Sendikaları Karşı Karşıya Getirdi

Güney Amerika ülkesi Brezilya'da yaklaşık iki haftadır devam eden postacı grevinde hükümet ile postacıların bağlı olduğu bazı sendikalar anlaşmaya varamadı.

Güney Amerika ülkesi Brezilya'da yaklaşık iki haftadır devam eden postacı grevinde hükümet ile postacıların bağlı olduğu bazı sendikalar anlaşmaya varamadı. Çalışma saatlerinin azaltılması ve maaşların artırılmasını talep eden sendikalar greve devam etme yönünde karar alınca, hükümet, çalışmayan postacıların maaşını kesmekle tehdit etti.

Toplam 115 bin çalışanı bulunan devlete ait posta işletmesinde geçen haftalarda başlatılan grevin ülke geneline yayılması ve grev süresinin uzatılması ülkede işlerin aksamasına neden oldu. Bunun üzerine postacı sendikalarıyla masaya oturan hükümet, yoğun pazarlıkların ardından sendikalarla yüzde 90 oranında anlaşma sağladı. Pazarlıkta hükümet ile anlaşamayan ve taleplerinde direnen bazı sendikalar greve devam etmeyi kararlaştırınca hükümet, ilgili kurum çalışmayan postacıların maaşlarının kesilebileceği yönünde açıklama yaptı.

Brezilya'da sendikaların hükümet üzerindeki baskısı ve yaptırım oranı diğer sosyalist ülkelere göre daha yüksek olduğu biliniyor. Bu sebeple her yıl tekrar eden grevler, iş gücü ve üretimde azalmaya sebep olurken hizmet sektöründe fiyatların artışına neden oluyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri