Posta filmi finale kaldı

28. Adana Uluslararası Altın Koza Film Festivalinde finale kalan isimler belli oldu. Yarışmada belgesel film dalında yapımcılığını Taha Palaz’ın yönetmenliğini ise Abdulkadir Kalay’ın yaptığı "Posta” isimli belgesel finale kaldı

Eserin yönetmenliğini Necmettin Erbakan Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü öğrencisi Abdulkadir Kalay yaptı. Çekim sürecinden ve geleceğe yönelik planlarından bahseden Kalay, “Filmde tarih boyunca ülkeler ve insanlar için çok önemli bir görev ifa eden ve meslek tanımlarının çok ötesinde işler yapan postacıların gün içinde yaşadıkları fiziksel ve duygusal zorlukları ve bu kadim mesleğin incelikleri seyirciye aktarmaya çalıştık” dedi.

**Kendinizden bahseder misiniz?

-İsmim Abdulkadir Kalay. 2000 yılında Konya'da doğdum. İlk ve orta öğrenimimi Konya’da tamamladım. Çocukluk yıllarından itibaren fotoğrafçılık ve grafik tasarım alanları ile yakından ilgilendim. 2019 yılında Konya Necmettin Erbakan üniversitesi radyo, televizyon ve sinema bölümüne başladım. Okula başladığımdan itibaren okulumuzun Çatalhöyük Film Atölyesinin önemli projelerinde yer aldım. Aynı zamanda Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Tanıtım Medya Komisyonunda görev yapıyorum. 2017 yılından beri de sektörde kısa film, belgesel, ve profesyonel film çalışmalarında görev almaya devam ediyorum.

**Böyle bir proje yapma fikri nasıl gelişti?

-Önce de belirttiğim gibi AGD Konya Şube Tanıtım Komisyonunda görev yapıyorum. Komisyon başkanımız Taha Palaz da uzun yıllar postacılık yapmış ve bu mesleğe çok kıymet veren birisi. Pandemi koşullarının ise zaten zor olan bu mesleği daha da zor hale getirmesi ile postacıların bu üstün gayretlerini görünür hale getirebilmek için ne yapabiliriz diye düşünmeye başladık. Yaptığımız araştırmalar neticesinde bu karakteristik ve kadim meslek hakkında bir belgesel çalışması olmadığını fark edince hemen işe koyulduk. Önce izin aşamalarını tamamladık. Sağ olsunlar PTT Genel Müdürlüğü'nün kıymetli yöneticileri ve Konya PTT başmüdürü bizlere çok fazla destek oldu. Buradan onlara tekrar teşekkür etmek istiyorum. Sonrasında senaryo hazırlandı. Çekim yapılacak mekânlar belirlendi. Röportajlar için uygun personellerle çalışmalar yapıldı ve yaklaşık 8 aylık bir emeğin neticesinde 10 kişilik bir ekiple naçizane güzel bir eser ortaya çıkardık. Çekim aşamasında hep yanımızda olan üniversiteden ve tanıtım komisyonunda arkadaşlarıma ve kıymetli hocalarım Muhammet Ali Sevimli ve Salih Gürbüz’e de çok teşekkür ediyorum. Bir de bizi uzun süre misafir eden çok sıcak ve samimi bir şekilde çalışmamıza destek olan postacılar var. Bu süreçte bizim kadar heyecanlılardı. Sağolsunlar çok destek oldular. Biz de bu eseri naçizane onlara hediye ediyoruz.

**Son olarak geleceğe yönelik planlarınız nelerdir?

-Sinema televizyon öğrencisi olmamız ve çeşitli STK’lara bu zamana kadar yaptığımız çalışmalar omuzlarımıza bir yük yüklüyor. Biz de bu yükü hakkıyla taşıyıp bu alanda insanlık için hayırlı ve faydalı çalışmalar yapmaya gayret edeceğiz. İyinin doğrunun ve faydalının hâkim olması adına bir gayret içinde olmaya çalışıyoruz. Sizlere de bu çalışmamıza verdiğiniz destekler için teşekkür ederiz."

SAİT ÇELİK

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri