Portekiz'de 8 İtfaiyecinin Yalnızca Biri Profesyonel

Orman yangınlarıyla mücadelede yetersiz kalan Portekiz itfaiyesi için çalışanların yüzde 87,5'ini gönüllülerin oluşturduğu belirtildi.

Orman yangınlarıyla mücadelede yetersiz kalan Portekiz itfaiyesi için çalışanların yüzde 87,5'ini gönüllülerin oluşturduğu belirtildi.

Açıklanan rakamları doğrulayan İtfaiye Müdürü Pedro Lopes, orman yangınlarına müdahalede de daha çok gönüllülerden faydalandıklarını dile getirdi. Lopes, ''Şu an aktif olarak yangınlara müdahale eden itfaiyecilerin sayısı toplam olarak 29 bin 242, bu sayının yaklaşık 6 bini profesyonel itfaiyecilerden oluşuyor.'' dedi.

Portekiz'in iki haftadır mücadele ettiği yangınlara müdahale eden itfaiyecilerin yetersizliği konusundaki söylentileri de değerlendiren Lopes, ''Yaşadığımız zorluğun sebebi itfaiyecilerin yetersizliği değil, yangınların boyutu.'' şeklinde konuştu.

Lopes, ''Gönüllü itfaiyecilerin sırtındaki yük, ki gelecekte de devam edecek, bu ülkenin kaderi. Şu an beklemede olan ve formasyon kurumlarında eğitim alan itfaiyeci adayları bunun böyle devam edeceğinin birer kanıtı.'' ifadelerini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri