Portakal Çiçeği Edebiyat Ödülleri Yarışması İçin Eserler Gelmeye Başladı

Adana Sarıçam Belediyesi Portakal Çiçeği Edebiyat Ödülleri Yarışması için eserler gelmeye başladı. Eser sahipleri www.sarıcam.bel.tr adresi üzerinden başvurularını yapıyor.     Sarıçam Belediyesi öncülüğünde Sarıçam...

Adana Sarıçam Belediyesi Portakal Çiçeği Edebiyat Ödülleri Yarışması için eserler gelmeye başladı. Eser sahipleri www.sarıcam.bel.tr adresi üzerinden başvurularını yapıyor.

    Sarıçam Belediyesi öncülüğünde Sarıçam Gönüller Derneği (SARGÖNDER) işbirliği ile gerçekleştirilen Portakal Çiçeği Edebiyat Ödülü yarışması ile kültür ve sanat bilincini, milli kültürüne odaklanabilmesi amaçlanıyor. Adana’nın tarihine, dolayısıyla geleceğine sahip çıkacak nesillerin yetişmesi için önemli görülen bu yarışmada katılımcıların özgün eserler ortaya çıkarmasına fırsat veriliyor ve Adana ile ilgili her türlü değerin edebi metinler üzerinden yarınlara kazandırmalarına ortam hazırlanıyor.

    Adana ilini merkez alan konuları içeren ve 15 yaş üstü herkesin katılımına açık yarışmada; katılımcılar hikaye, deneme ve şiir türlerini kapsayan eserlerle başvuruyor. Yarışmaya katılacak olan edebiyatla ilgilenenler 31 Aralık 2014’e kadar başvurularını yapabiliyorlar. Daha öncede bildirildiği üzere yarışmada dereceye girecek eserlere toplam da 15 bin lire ödül dağıtılacak. 3 dalda da birer mansiyon ödülü verilecek.

    

    Yarışma şartlarının ve başvurularının bir kez hatırlatıldığı açıklamaya göre yarışmaya katılacak eser bilgisayarda 11 (on bir) punto 1,5 satır aralığında yazılmalı, A4 boyutunda üst, alt, sağ ve sol kenar boşlukları 2,5 cm.’yi geçmeyecek şekilde ‘Times New Roman’ yazı karakteriyle, Word formatında yazılmalıdır. Hikâyeler en az 1 en fazla 3 sayfa A4 sayfası uzunluğunda olmalıdır. Denemeler en az 1, en fazla 2 sayfa A4 sayfası uzunluğunda olmalıdır. Şiirler en az 1, en fazla 2 sayfa A4 sayfası uzunluğunda olmalıdır. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri