Poroşenko: Bugün Minsk’te Dünyanın Ve Avrupa’nın Kaderi Çözülüyor

Belarus’un başkenti Minsk’te gerçekleşen zirvede; Ukrayna, Avrupa Birliği ve Avrasya Üçlüsü (Rusya, Belarus, Kazakistan) liderleri Ukrayna ile Rusya’nın ihtilafına çözüm bulmak için bir araya geldi.Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko,...

Belarus’un başkenti Minsk’te gerçekleşen zirvede; Ukrayna, Avrupa Birliği ve Avrasya Üçlüsü (Rusya, Belarus, Kazakistan) liderleri Ukrayna ile Rusya’nın ihtilafına çözüm bulmak için bir araya geldi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Minsk’i ziyaretinin ana amacının bölgede kan akmasını durdurmak olduğunu söyledi.

Zirvede yaptığı konuşmada Poroşenko; “Bugün Minsk’te dünyanın ve Avrupa’nın kaderi çözülüyor. Bu görüşmenin potansiyelini bu şekilde değerlendiriyorum. Bizim bir tane doğru karar vermemiz lazım. Kıtadaki barış bu karara bağlı. Biz kimseye kendi fikrimizi empoze etmiyoruz. Kimse de bize iç ve dış siyasetimiz ile ilgili baskı yapmasını istemiyoruz. Ukrayna halkı tercihini; üniter, demokratik ve Avrupa devleti olma yönünde yaptı. Ukrayna uluslararası toplumun sorumlu bir üyesi olarak; kendi üniter yapısına, toprak bütünlüğüne, sınırlarına herkesin saygı duymasını talep ediyor.” dedi.

Siyasi uzlaşma arayışında olduğunu dile getiren Poroşenko, görüşmenin gerçekleşmesine vesile olanlara teşekkür etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri