Poroşenko, Askeri Operasyonlarının Durdurulmasını Emretti

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, ayrılıkçı gruplar ile ateşkes konusunda anlaşarak ön protokolünün imzalanmasının ardından Silahlı Kuvvetleri’ne askeri operasyonlarının durdurulması yönünde emir verdi.Belarus'un başkenti Minsk’te...

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, ayrılıkçı gruplar ile ateşkes konusunda anlaşarak ön protokolünün imzalanmasının ardından Silahlı Kuvvetleri’ne askeri operasyonlarının durdurulması yönünde emir verdi.

Belarus'un başkenti Minsk’te toplanan Rusya, Ukrayna ve AGİT ile Lugansk ve Donetsk yerel temsilcilerinin katıldığı Temas Grubu ateşkes konusunda anlaşarak ön protokol imzaladı. Yaşanan gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanlığı sitesinde bildiri yayınlayan Poroşenko, ayrılıkçı gruplara karşı operasyonların durdurulması için Silahlı Kuvvetleri’ne emir verdiğini bildirdi.

Yapılan yazılı açıklamada, “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Donbas’taki yasadışı silahlı oluşumlara ateşi durdurması konusunda çağrısı ve Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın ‘Barış planı’ çerçevesinde ateşkes konusunda imzalanan ön protokol sonrası, ben Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkanı’na operasyonların 5 Eylül 18.00’dan (Kiev saati) itibaren durdurulması emrediyorum.” denildi.

Belarus’un başkenti Minsk’te düzenlenen toplantıya Ukrayna’yı temsilen eski Cumhurbaşkanı Leonid Kuçma, Rusya’yı temsilen Kiev Büyükelçisi Mihail Zurabov, AGİT’i temsilen Heidi Tagliavini, tek taraflı olarak bağımsızlıklarını ilan eden Donetsk’i temsilen Aleksandr Zaharçenko ve Lugansk’ı temsilen de Aleksandr Plotnitski katılmıştı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri