Ponta Oy Krizi Yaşanan Ülkelerdeki Büyükelçileri Bükreş'e Çağırdı

Romanya'da cumhurbaşkanlığı ilk tur seçimlerinde yurt dışında oy verme sırasında meydana gelen yoğunluk ve bazı seçmenlerin oy verememesi üzerine Başbakan Ponta Almanya, Fransa, İngiltere, Avusturya ve Moldova büyükelçilerini başkent Bükreş'e...

Romanya'da cumhurbaşkanlığı ilk tur seçimlerinde yurt dışında oy verme sırasında meydana gelen yoğunluk ve bazı seçmenlerin oy verememesi üzerine Başbakan Ponta Almanya, Fransa, İngiltere, Avusturya ve Moldova büyükelçilerini başkent Bükreş'e çağırdı.

Romanya'da dün yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yurt dışındaki bazı seçmenler oy kullanamadı. Oy kullanma sırasında yapılan sıkı kontroller nedeniyle oy verme işlemleri uzadı. Uzayan işlemler nedeniyle eçmenler saatlerce oy sırası beklediler. Oy verme işleminin saat 21:00'de sona ermesiyle ekstra zaman da tanınmayan seçmenlerin birçoğu oy kullanamadılar. Bunun üzerine bazı Romen vatandaşlar dün akşam Dışişleri Bakanlığı önünde protesto gösterisi düzenlediler. Göstericiler Dışişleri Bakanı Titus Corlățean'ı istifaya çağırdı. Bazı gazetecilerin 'demokrasiye vurulan darbe' yorumu yaptığı oy kullanamama krizi sonrası Başbakan Victor Ponta Corlățean aracılığıyla krizin yaşandığı Almanya, Fransa, İngiltere, Avusturya ve Moldova büyükelçilerini Bükreş'e çağırdı.

Başkent Bükreş'te 16 Kasım'da yapılacak ikinci tur seçimlerinde aynı olumsuzluklarla karşılaşmamak amacıyla yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerinin değerlendirileceği bildirildi.

Romanya yurt dışında 530 bin seçmene sahip. Yurt dışında toplam 294 seçim sandığında toplam 161 bin oy kullanıldı. En çok sandık İtalya ve İspanya'da bulunuyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri