Polonyalı genç, Müslüman oldu

Polonya'nın Lodz şehrinden Türkiye'ye seyahate gelen Aleksander Adrijan Olejnizcjak, Konya İl Müftülüğü'nde kelime-i şahadet getirerek, Müslüman oldu.

Polonya'nın Lodz şehrinden Türkiye'ye seyahate gelen Aleksander Adrijan Olejnizcjak, Konya İl Müftülüğü'nde kelime-i şahadet getirerek, Müslüman oldu. Polonyalı gencin yeni ismi ise Ozan oldu

Dünyanın birçok yerinde İslam'a olan ilgi her geçen gün artıyor. Konya'da son bir hafta içerisinde ikisi Rus ve biri Polonyalı olmak üzere 3 kişi İslam'la şereflendi. Türkiye'ye yaz tatilini geçirmek için gelen Polonyalı Gazetecilik öğrencisi Adrijan Olejnizcjak, dün Konya Müftülğü'nde gerçekleşen ihtida töreni ile Müslüman oldu. Polonyalı üniversite öğrencisi Adrijan'ın yeni ismi de Ozan oldu. İslamiyeti seçmesinde İslam dininin kendine en uygun din olmasının etkili olduğunu dile getiren Olejnizcjak, “Polonya, Katholik bir ülke. Ben de daha önce Katholiktim. Fakat kilise ile bir bağım yoktu. Kiliseye gittiğim zaman kendimi huzurlu hissetmiyordum. Sürekli baskı vardı ve paradan bahsediyorlardı. Bu yüzden hiçbir zaman kiliseden tatmin olmadım. Avusturya'da tanıştığım Pakistanlı bir Müslüman'dan İslam'la ilgili bilgi aldım. Onun sayesinde İslam'la tanıştım. Bu yaz Türkiye'ye geldim. Türkiye'nin bir çok şehrini gezdim. İnsanlar, her zaman yardımsever ve misafirperverdi. Kendimi ülkemden olduğundan daha fazla güvende hissettim. İslam dininde herşeyin Allah rızası için yapıldığına şahit oldum. İnsanların misafirperverliği, yardımseverliği ve İslamiyetin bana mantıklı gelmesinden dolayı Müslüman olmaya karar verdim” dedi.

EZANDAN ÇOK ETKİLENİYORUM

5 gündür Konya'da bulunduğunu ve ezan sesinden çok etkilendiğini dile getiren yeni ismiyle Ozan Olejnizcak, “Ezan okunurken, kendimi çok iyi hissediyorum. Derin ve hisli bir duygu hissediyorum. Türkiye'de insanların dine ne kadar bağlı olduğunu görüyorum. İnsanlar, dinlerine bağlılar. Avrupa'da insanların büyük bir kısmı kiliselere karşı çok soğuk. Uzun süredir bir din arayışı içerisindeydim. İslamiyeti seçtiğim için çok mutluyum. Kendimi çok huzurlu hissediyorum. Bundan sonra bir Müslüman gibi hareket edeceğim. Türkiye benim ikinci vatanım artık” dedi.

Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday da kelime-i şahadet getirerek, Müslüman olan Ozan Olejnizcak'ı tebrik ederek, İslam dini hakkında bilgi verdi. Müftü Özbuğday, Polonyalı gence İngilizce Kur'an-ı Kerim hediye ederek, İslam'ın kurallarından bahsetti. İslamiyete ilginin her geçen gun arttığını belirten Özbuğday, “İnsanlar değişik vesilelerle Müslümanlığı seçiyor. Kimisi ezan sesinden, kimileri de başka nedenlerden etkilenerek, Müslüman oluyor. Eski ismiyle Adrijan, yeni ismiyle Ozan kardeşimiz bugün burada kelime-i şahadet getirerek, İslam'la şereflendi. Kendisine 'aramıza hoşgeldin'diyoruz. İki cihanda mutluluklar diliyoruz” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri