Polıuretan sprey ile yalıtım faydaları

Polıuretan sprey ile yalıtım faydaları

Binalarınızın ısı yalıtımı yapılarak hem korunması hem de enerji tasarrufunun sağlanması için sizlere yardımcı olmaktadır. Bunun için burası ile irtibata geçmeniz yeterlidir. 7 /24 sizlere her tür desteği sunabilecek kabiliyet ve yeterliliğe sahiptir. Uygulamada kullanılan malzemeler, araç ve gereçler son teknolojiye uygundur. Ayrıca yaptığı işler evladiyelik düzeydedir. Uzun yıllar bu uygulamadan sorunsuz bir şekilde faydalanabilirsiniz.

Poliüretan sprey ısı yalıtımını en güzel uygulayan yerlerin başında Gürpol sprey ısı yalıtım sistemleri gelmektedir. Görpol’e iş yaptıran herkes çok memnun kalmıştır. İstanbul merkezli olan bu firma ısı ve su yalıtımı konusunda kendini ispatlamıştır. Sadece İstanbul değil ülkemizin her köşesine hizmet götürmektedir.

Genel olarak ısı yalıtımı incelendiğinde binalarda ısı yalıtımını dört ana başlık altında toplamak mümkündür.  Bunlar duvarlar, pencereler, çatı/tavan ve döşemeler ile tesisat ısı yalıtımıdır. Duvarlar yapılarda enerji verimliliği sağlayabilmek için binanın ısı kaybı olan duvarlarına ısı yalıtımı yapılmalıdır. Bina duvarlarında yalıtım dıştan, içten ve sandviç olmak üzere üç şekilde yapılmaktadır. Pencereler yapılarda enerji tüketiminin dağılımı incelendiğinde enerjinin yaklaşık olarak %50’sinin binalarda kullanıldığı görülmektedir. Yapılardaki ısı kayıplarının %30’u ise pencereler yoluyla gerçekleşmektedir. Pencerelerine tek cam yerine çift cam ve yalıtımlı cam ürünleri takıldığında ısı kayıpları ortalama %50 oranında azalmakta ve büyük oranda enerji tasarrufu sağlanmaktadır. Isı kaybı bakımından pencerelerdeki en önemli özellik ısı geçirgenlik katsayısıdır. O yüzden yapılarda kullanılacak pencerelerin ısı geçirgenlik katsayıları TS 825’e uygun olması gerekiyor ki belirli standart sağlansın Pencereler kış mevsiminde güneşin mahal içerisine girişini arttırmalı, yaz mevsiminde ise güneşin mahal içerisine girişini azaltmalıdır. Çatı / Tavan ve Döşemeler yapılarda duvar ve pencerelerden sonra en çok ısı kaybı olan bölümler tavan/çatı ve döşemelerdir. Bu bölümlere de gerekli önem gösterilmeli ve ısı yalıtımı yapılmalıdır. Tesisatlarda ısı yalıtımı ise soğuk hatlarda ısı kazancını, sıcak hatlarda ise ısı kaybını önlemek için alınması gereken önlemler olarak adlandırılabilir. Burada sayılan ısı yalıtım yerleri içerisinde duvarlar ve çatı önemli bir husustur. Buraları en kısa süre içerisinde izole etmek isterseniz Gürpol sprey ısı yalıtım sistemleri sizlere gerekli desteği sunacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri