Polislerin 'Cuma dede'si uğurlandı

Konya Emniyet Teşkilatı'nın "Cuma dede"si Himmet Özpınar (75) Hakk'a yürüdü. 40 Yıl boyunca her cuma günü polis karakollarını ve emniyet müdürlüğünü ziyaret eden "Cuma dede"yi son yolculuğunda Emniyet camiası yalnız bırakmadı

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

Konya Emniyet Teşkilatı'nın "Cuma dede"si Himmet Özpınar (75) vefat etti. Himmet Özpınar'ın Parsana Camii'ndeki cenazesine İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Emniyet Müdür Yardımcıları, Şube amirleri ve çok sayıda polis memuru katıldı. Özpınar'ın uzun süredir kanser tedavisi gördüğü ve 15 gündür hastanede yattığı öğrenildi.

NAMAL: DÜNYALIK TALEBİ OLMADI

Himmet Özpınar'ın polislerle Allah rızası için dostluk yaptığını belirten İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, “Cuma dede Konya'ya gelip rahatsız oluncaya kadar cuma günleri emniyet teşkilatımızın tüm birimlerini ziyaret ediyordu. Ben göreve geldiğimden beri eğer Konya'da ise ve rahatsız değilse gelirdi. Cumanız mübarek olsun der ve ayrılırdı. Dünyalık hiç bir şey de istememiştir. Böyle Allah dostlarının sayısı artsın inşallah. Biz biliyoruz ki bu günden sonra bizi ziyaret edecek bir Allah dostu kalmayacak. Teşkilatım adına kendisine Allah rahmet eylesin diyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağ olsun” şeklinde konuştu.

EVİNDE YÜZLERCE POLİS FOTOĞRAFI VAR

Her cuma günü karakolları gezerek cuma tebriği yapan ve polislere hayır duası eden "Cuma dede"nin evinde bine yakın polisin fotoğrafı bulunuyor. Özpınar bir demecinde "Onlarla aramda dede torun sevgisi var" demişti. Emniyet teşkilatı, sağlığında Özpınar'a bir teşekkür plaketi takdim etmişti. Himmet Özpınar'ın 3 kızı ve 6 torunu bulunuyor. Damatlarından Ali Oral, Himmet Özpınar'ın esnaflıktan 1990 yılında emekli olduğunu belirterek, "Yükselen Kasabası'nda doğup 26 yıl çobanlık yaptıktan sonra Konya merkezde esnaflık yaptı. Babam 40 yıldan beri ara vermeden her cuma polisleri ziyaret ederdi. Onları gözü gibi severdi. Herhangi bir işi olsun o işi bırakır ama ziyaretlerini aksatmazdı. Tam bu ziyaretleri yürüyerek yapardı" dedi. Cenaze namazına katılan polis memurları da “Cuma dede”nin kendilerini her hafta ziyaret ettiğini belirterek, “Cuma günleri gelip bizlere hayır dualar ederdi. 'Allah sizlere kaza, bela vermesin' derdi. Biz de buraya kendisine son görevimizi yapmak için katıldık” şeklinde konuştu. “Cuma dede” nin cenazesi Parsana Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Musalla Mezarlığı'na defnedildi.

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri