Polislerin Avukatı: Sorgulayan Hakim Değil, Hiç Görmeyen Tutukladı

İstanbul merkezli Tekidağ ve Edirne’de polise yönelik operasyonda serbest kaldıktan sonra itiraz üzerine tutuklanan polis müdürlerinin avukatı Ahmet Arslan, müvekkillerini saatlerce sorgulayan, mimik ve vücut hareketlerini izleyen hakimin tutuklamaya...

İstanbul merkezli Tekidağ ve Edirne’de polise yönelik operasyonda serbest kaldıktan sonra itiraz üzerine tutuklanan polis müdürlerinin avukatı Ahmet Arslan, müvekkillerini saatlerce sorgulayan, mimik ve vücut hareketlerini izleyen hakimin tutuklamaya gerek görmemesine karşı diğer hakimin kağıt üzerinden ve gerekçesiz tutukladığını söyledi.

Tutuklanan emniyet müdürleri Halil Hilal Seyfi ve Özgür Nikbay’ın avukatı Ahmet Arslan, adliye önünde açıklama yaptı. Mahkemelerin görevinin maddi gerçeği ortaya çıkarmak olduğunu belirten Arslan, “Maddi gerçeğin ortaya çıkması için şüphelinin sorgusu sırasındaki mimikleri, vücut hareketleri, sorulara verdiği cevaplar bütün bunlar beraber değerlendirilerek maddi gerçeğin ne olduğunu öğrenmeye çalışır, buna göre de karar verir. 4. Sulh Ceza Hakimliği 8 saat dinledikten sonra bu arkadaşların isnat edilen suçlarla ilgili olarak hem katalog suçlardan olmaması hem de kaçma şüpheleri bulunmadığı için serbest bırakılmalarına karar verdi.” dedi.

5. Sulh Ceza Hakimliğinin ise hiç ifade almadığını kaydeden Arslan, “İfade almayı bırakın bir kere bile yüz yüze gelmeden, dosyada atılı olmayan örgüt suçlaması, kimlik bilgilerini gizleyerek dinleme yaptıkları, tanınmış kişileri dinledikleri gerekçesiyle serbest bırakılma kararlarını iptal edip tutuklanmalarına karar vermiştir.” diye konuştu.

Arslan, “Milletvekili, sanatçı ve tanınmış kişilerin dinlendiği iddiaları vardı. Böyle bir belge yok, bundan dolayı savcılığın verdiği takipsizlik kararı var. Müfettişlerin verdiği usulsüz dinleme olmadığına ilişkin karar var. Buna rağmen 5. Sulh Ceza Hakiminin hangi gerekçeyle tutuklama verdiğini anlamlandıramıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Tamamen iddia algı üzerine kurulu” diyen Arslan, “Deniyor ki ‘usulsüz dinleme yapıldı.’ Mahkeme kararı olmadan yapılmış hiçbir dinleme kararı yok.” dedi. Arslan, karara itiraz edeceklerini ancak sulh ceza hakimliği uygulaması ile kapalı bir devre kurulduğu için ümitlerinin olmadığını kaydetti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri