Polislerden Yalan Habere Dava

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın odasına kaset yerleştirdiği iddia edilen polisler, avukatları aracılığı ile söz konusu iddiaları yayan medya kuruluşlarına tazminat ve ceza davası açmaya hazırlanıyor. Polislerin avukatı Hüseyin...

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın odasına kaset yerleştirdiği iddia edilen polisler, avukatları aracılığı ile söz konusu iddiaları yayan medya kuruluşlarına tazminat ve ceza davası açmaya hazırlanıyor. Polislerin avukatı Hüseyin Ataol yayınlanan haberlerle ilgili, “Tamamen masa başında hazırlanmış, hatta o kadar ilginç ifadeler var ki müvekkillerimizin adı dahi yanlış yazılmış. İçeriği itibarıyla bir algı oluşturmaya yönelik, tutuklu bulunun müvekkillerime yeni suç istinadı oluşturma amacına yönelik bir takım yayınlar yapılmakta.” ifadelerini kullandı.

Bazı medya organlarında yer alan haberle ilgili, söz konusu polislerin avukatı Hüseyin Ataol, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) önemli açıklamalarda bulundu. İddiaların tamamen yalan olduğuna dikkat çeken Ataol, “ ‘Hanefi Avcı’ya ilişkin kasetlerin ve kumpasın sırrı çözüldü’ başlığı ile Sabah Gazetesi’nde çıkan birkaç günden bu yana da iktidara yakın havuz medyasında haksız bir algı oluşturmak amacıyla yayınlanmakta. Tamamen masa başında hazırlanmış, hatta o kadar ilginç ifadeler var ki, müvekkillerimizin adı dahi yanlış yazılmış. İçeriği itibarıyla bir algı oluşturmaya yönelik tutuklu bulunun müvekkillerime yeni suç istinadı oluşturma amacına yönelik bir takım yayınlar yapılmakta.” ifadelerini kullandı.

Habere konu olan kasetin 19990 ile 1996 yılları arasındaki dönemi içerdiğini hatırlatan Ataol, şöyle devam etti: “Müvekkillerim Erol Demirhan, Ali Fuat Yılmazer, Mesut Yılmaz ve Hikmet Kopar aleyhinde Sabah Gazetesi’nde çıkmış olan haberle ilgilidir. Sanki çok büyük bir gerçek meydana çıkarılmış gibi büyük bir başlıkla tamamen gerçeğe aykırı, uydurma ve iftira niteliği taşıyan bir haber yayınlanmıştır. Hanefi Avcı Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’nde görevliyken arama emri ile kendi odasında 90 ve 90 sonrası yıllara ait bir takım kanuna aykırı dinlemelerin yer aldığı kasetler bulunmuştu. Bunlar 1990 ile 1996 yıllarına ait dinlemelerdir. Bu kamuoyunda bilinen meşhur bazı kişilere ilişkin kanunsuz hukuksuz dinlemelerin yer aldığı kayıtlardır. Güya bir başkomiserin itirafıyla bu kasetlerin içeriklerinin Ali Fuat Yılmazer, Erol Demirhan ve diğer müvekkiller tarafından oluşturulduğu bir şekilde Hanefi Avcı’nın odasına gizlendiği ve daha sonra yapılan bir operasyonla bu kasetlerin ele geçirildiği gibi komedi filmlerine konu olabilecek gerekçe ile basın yayın ahlakına uymayan bir surette kamuoyunun bilgisine sunulmuştur.”

İddialara yönelik dava açacaklarını belirten Ataol sözlerini şöyle tamamladı: “Bu asılsız iftiraya yönelik hiçbir hukuki gerçekliliği bulunmayan her türlü yasal zeminde hakkımızı müvekkiller adına hukuki girişimlerimizi başlatacağız. Bununla ilgili hukuki tazminat davalarımızı ve cezai anlamda suç duyurularımızı yapacağız.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri