Polisiye çok okunuyor

Okuyucular en çok polisiye türü kitapları tercih ediyor. Kitapçılarda en çok polisiye romanlar satılıyor. Sabahattin Ali'nin 1943 yılında yayınladığı romanı Kürk Mantolu Madonna da en çok satanlar listesinde yer buluyor

Kitapseverlerin uğrak adresi olan Rampalı Çarsısı'na gelen okuyucu en çok polisiye romanlarını satın alıyor. En çok satılan kitaplar konusunda değerlendirme yapan İşler Kitabevi'nden Salih İşler, "Şu anda dükkanımızda Nihal Atsız'ın kitapları çok satılıyor. Nihal Atsız'ın Ruh Adam ve Bozkurtlar adlı kitabı en çok satanlar arasında. Bunun dışında Tutunamayanlar ve Çalıkuşu gibi kitaplar da çok satılıyor. Bu kitapları çok satmamızın nedenleri üniversitelerde hocaların bu kitapları ders kitabı olarak kullanıyorlar. Çalıkuşu, Ruh Adam ve Tutunamayanlar gibi kitapları ders hocaları okutarak sınavlarda soru olarak soruyorlar. Bu nedenden dolayı bu kitaplar çok satılmaktadır. Şu anda dükkanımızda yavaş yavaş yoğunluk başladı. Okulların açılmasından 2 ay geçmesine rağmen hala yoğunluk yaşanıyor" dedi.

KÜRK MANTOLU MADONNA ÇOK SATILIYOR

Rampalı Çarşısı esnaflarından Alperen Kitabevi sahibi Alperen Karan da, bu aralar en çok Siyah Sancak adlı kitabın satıldığını belirterek şöyle devam etti: "Kürk Mantolu Madonna, Nar Ağacı, Siyah Sancak, Sisle Gelen Yolcu ve bazı siyasi kitaplar çok satılıyor. Bu kitaplardan Nar Ağacı bayanlara hitap ediyor. Biraz romantik ve aşk kitaplarından olduğu için bayanlar çok satın alıyor. Kürk Mantolu Madonna ise yıllardır eskimeyen en çok sattığımız kitaplardan. Sisle Gelen yolcu ise yoğun korku ve gerilim içeren kitap. Korku ve gerilimi tercih edenler genelde bu kitabı satın alıyor. Son 4-5 aydır en çok sattığımız kitap ise  Ali Kuzu'nun yazdığı Siyah Sancak isimli eser. Bu kitabı çok satıyoruz şu anda bile dükkanımızda bitti. 4-5 aydır bu kitabın 10-11'inci siparişini veriyoruz. En çok satılmasının nedeni ise realist bir roman olması. Gerçeğe uygun olarak yazılmış. İslamı tutumlar çerçevesinde yazılan bu eser okuyucunun dikkatini çekiyor. Zaten İslam'a karşı bin hoşgörü ve ilgi var. Bundan dolayı çok satılmaktadır" açıklamasında bulundu.

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri