Polise Yönelik Operasyon Emniyet Müfettişlerinin İhbarı İle Yapılmış

İstanbul merkezli polise yönelik operasyonun Emniyet Genel Müdürlüğü müfettişlerinin ihbarı üzerine başlatıldığı belirtildi. İstanbul merkezli polise yönelik operasyonun söz konusu müfettişlerin ihbarı üzerine savcı Okan Özsoy’un...

İstanbul merkezli polise yönelik operasyonun Emniyet Genel Müdürlüğü müfettişlerinin ihbarı üzerine başlatıldığı belirtildi.

İstanbul merkezli polise yönelik operasyonun söz konusu müfettişlerin ihbarı üzerine savcı Okan Özsoy’un yürüttüğü soruşturma kapsamında yapıldığı öğrenildi. Operasyon yapılan polislerin, içlerinde emniyet personeli, milletvekili, savcı, hakim, basın mensubu ve bürokratların da bulunduğu çok sayıda kişiyi sahte belgelerle örgüt üyesi oldukları gerekçesiyle özel yetkili mahkemelerden alınan kararlar ile dinledikleri öne sürüldü.

Bu kapsamda Tekirdağ istihbarat şubede görevli Emniyet Müdürü Halil Hilal Seyfi, Burhan Akyüz, Oktay Gümüş, Vedat Akyüz, Onur Topal, Ülker Selvi, Fatih Atalay, Barış Doğrul, Hüsyin Kütükoğlu, Yusuf Engingör, Ünal Yıldırım, Osman Duru ve Çetin Onaran ile Edirne istihbarat şubede görevli Emniyet Müdürü Özgür Nikbay, Kazım Özdemir, Ahmet Özdil ve İbrahim Arslan hakkında gözaltı kararı verildiği kaydedildi.

İstanbul Adalet Sarayı’nda görevli Savcı Okan Özsoy’un, 2008-2012 tarihleri arasında yapıldığı belirtilen söz konusu dinleme kararlarının eski özel yetkili mahkemeler tarafından alındığı için suç yerinin İstanbul olduğu gerekçesiyle Edirne ve Tekirdağ’da operasyon yaptırdığı belirtildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri