Polis Üniversite Öğrencilerini Terör Ve Uyuşturucuya Karşı Uyarıyor

Amasya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, üniversiteye kayıt yaptırmak için gelen öğrencilere şehirde karşılaşabilecekleri sorunlar hakkında bilgi veriyor. Yasa dışı yapılanma ve örgütlerin tuzaklarına karşı...

Amasya İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, üniversiteye kayıt yaptırmak için gelen öğrencilere şehirde karşılaşabilecekleri sorunlar hakkında bilgi veriyor. Yasa dışı yapılanma ve örgütlerin tuzaklarına karşı uyaran ekipler, öğrencilere yol göstermek, uyarılarda bulunmak, şehirde her zaman yardımcı olmak için hazır olduklarını belirtiyor.

Terörle Mücadele Şube Müdürü Tuncer Kocabay, üniversiteye yeni adım atan öğrencilere terör ve terörle mücadele konusunda yardımcı olmak istediklerini belirterek, “Terör örgütlerinin, varlıklarını sürdürebilmek için özellikle üniversite hayatının içinde olan gençleri kullanmak istediklerini biliyoruz. Terörle Mücadele Şubesi olarak gençlerimizin terör örgütlerinin kurdukları tuzaklara düşmemesi için üzerimize düşen görevleri yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.'' dedi.

Örgüt elemanlarının hedef seçtikleri kişiler ile gerekli diyaloğu sağlamaya çalıştıklarını kaydeden Kocabay, şunları ifade etti: “Bunun için arkadaş toplantıları, sinema ve konser davetleri, ekonomik sıkıntıda ise para, kalacak yer ve kitap temini gibi bir takım insani yaklaşım yöntemlerini kullanmaktadırlar. İnsan psikolojisinden istifade ile grubun içerisindeki bireye gruptaki militanlarca genelde aynı yayınevine ve yazarlara ait kitap, gazete ve dergiler okutturulmaya çalışılır, çünkü davranışların görünmez dünyası düşüncelerdir. Terör örgütleri ideolojileri uğruna militanlarını ölmeye hazır hale getirebilmek için o kimsenin kişiliğini bedeninden ayırmaktadır. Diğer bir ifadeyle onun kendi gerçek kişiliğine sahip olmasını önlemektedir. Örgüte kazandırılması planlanan kişi senaryosu, sahnesi ve oyuncuları önceden planlanmış bir grubun içerisine çekilmektedir. Hazırlanan tuzaklar ilk etapta cazip gibi görünse de terör örgütlerinin uzattığı elin 'öldürücü darbeyi gizleyen oltanın ucundaki yem' gibi olduğunu akıldan çıkarmamalıyız.

Bu nedenle terör örgütlerinin eleman kazanmaya yönelik çalışmalarına karşı dikkatli olmanızda yarar vardır. Öğrencilerimizi, hayatlarının baharında sinsice karanlıklara çekmek isteyen terör örgütlerine karşı her zaman mücadeleye hazırız. Öğrenciler, her türlü problemi için 155 Polis imdat hattının yanı sıra 505 318 05 00 numaralı telefonu 24 saat arayabilir.” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri