Polis şefkati, suçtan uzaklaştırıyor

Konya polisinin, yaptığı çalışmalarda suça meyilli 480 çocuktan 384'ünün topluma kazandırıldığı bildirildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, suça karışan, sokakta çalıştırılan, dilendirilen, madde bağımlısı çocukların yakından takip edilebilmesi ve bu çocukların tekrar suç işlemelerinin önlenmesi ile topluma kazandırılabilmesi için uzman polislerden oluşan bir ekip kuruldu.

Konya Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü İsmail Karasakal ve ekibi, suça meyilli  çocukların bire bir takibi için her polise bir çocuk anlayışıyla hareket etti. Suça itilen çocuklara ait verilere dayanılarak ayrıntılı istatistikler çıkartan polis, bu sonuçları göz önünde tutarak analiz yaptı.
Durum tespiti yapıldıktan sonra Selçuk Üniversitesi Meslek Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişim ve Eğitim Bölümü'nden uzman yardımıyla çocuklar üzerinde ''Yoğun Düşünme Eğitimi Programı'' uygulayan emniyet yetkilileri, çocukların sosyalleşip faydalı bireyler olarak topluma dönmelerinin sağlanması için çalışmalar yaptı.
2005 yılının kasım ayında başlatılan uygulamalarla bugüne kadar suçu alışkanlık haline getiren 90 çocuktan 47'si, madde bağımlısı 54 çocuktan 24'ü, sokakta çalışan 231 çocuktan 217'si, dilencilik yapan 105 çocuktan 96'sı olmak üzere toplam 480 çocuktan 384'ü yani yüzde 80'i topluma kazandırıldı.
Yapılan çalışmalar sayesinde suça meyilli olan çocukların verilen destek ve şefkatle üniversiteli bile olabildiklerini belirten yetkililer, ''Suç işleme eğiliminde azalma tespit edilen çocukların belli bir aşamaya geldikten sonra meslek edinmelerine yardımcı olunuyor. Bunlar eğitim, spor, sanat gibi etkinliklere de yönlendiriliyor'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri