Polis Koleji Ve Akademisi'nin Kapatılacağı İddiası Meclis'te

Bağımsız Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak cevaplandırması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi. Eski İçişleri Bakanı Şahin, şu soruları yöneltti:...

Bağımsız Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak cevaplandırması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi.

Eski İçişleri Bakanı Şahin, şu soruları yöneltti: "Yakın zamanda kamuoyuna yansıyan ve devletin sistematik tasfiyeye tabi tutulduğu tezini güçlendiren, ülkemizin güzide kurumlarından Polis Koleji ve Polis Akademisi'nin kapatılacağına dair iddialar doğru mudur?

Çok uzun yıllar verdikleri kaliteli eğitimlerle ulusal ve uluslararası alanda tanınır hale gelen ve polis eğitiminin hafızası haline gelen akademik personelin, hukuku hiçe sayan fişlemeler dayanak gösterilerek, tasfiye edilecekleri doğru mudur?

Polis Akademisi ve Polis Koleji'nin kapatılmasına yönelik hazırlanan yasanın bilimsel dayanağı nedir? Polis Akademisinde verilmekte olan 4 yıllık eğitim sistemini lağvederek yerine ihdas edilmek istenen kısa süreli eğitimin güvenlik hizmetlerinde neden olabileceği aksaklıklar, zafiyetler ve sorunlarla ilgili bilimsel araştırmalar yapılmış mıdır?

İktidarın son dönemlerde sıklıkla başvurulan aceleci yasa çıkarma yöntemiyle polis eğitim sisteminin tasfiyesi çabası, devleti toptan tasfiye etme stratejisinin bir devamı mıdır?

Gelişmiş ülkelerde polis eğitim sürelerinin artırılması yeni trend olmasına karşılık, yasa çıkararak bunun aksi yönde bir polis eğitim sistemi getirmek isteminin gerekçesi nedir?

Polis Akademisi ve Polis Kolejinin kapatılmasına yönelik yasa çalışmanıza ilişkin toplumsal bir talep var mıdır? Toplumsal talep olduğunu gösteren bilimsel çalışmalar, analizler ya da göstergeler nelerdir? Bu yönde bir toplumsal talep olmadığına göre, aceleci yasa çıkarma gayreti, milletimizin iradesini kötü kullanarak, BTÖ başı ile yürütülen müzakere (!) nin gereği midir?

Böyle bir talep olmadığına ve kaliteli güvenlik hizmeti, ancak kaliteli polis eğitimiyle mümkün olduğuna göre, polis eğitim sistemini toptan tasfiye etmekteki gerçek neden ve niyet nedir?

Polis Akademisi ve Polis Kolejini kapatmaktaki asıl amaç, devlete ve millete hizmet edecek polisleri değil, parti polisi olacak kadroları yetiştirmek midir?

Kapalı kapılar ardında planlanan ve reform kılıfı giydirilen devleti tasfiye planlarının devamında, askeri liseler (Kuleli Askeri Lisesi gibi) ve Harp Okulları da var mıdır?" CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri