Polis, hak ettiğini alamıyor

Türkiye Polis Emeklileri Derneği Konya Şube Başkanı Recep Oğuz, polislerin sorunlarını ve zor çalışma koşullarını anlattı.

Polis teşkilatının sıkıntılarının devam ettiğini belirten Recep Oğuz, polis teşkilatının halkla iç içe olan birimleri olan polis merkezleri, trafik şube, toplum destekli polis birimi gibi yerlerde çalışanların fakülte mezunu, yabancı dil bilen, halkla ilişkileri iyi olan memurlardan seçilmesi, ekstra ücret ile teşvik edilmesi gerektiğini ifade etti.

AB üyesi ülkelerden Almanya’da polisin 6 bin dolar, İngiltere’de 7 bin 500 sterlin maaş almasına karşılık Türkiye’de polise verilen maaşın 2 bin lira dolaylarında olduğuna dikkat çeken Recep Oğuz, zaman zaman milyonluk operasyonlara katılan Türk polisinin cebinde 5 liranın dahi bulunmadığı dönemler olduğuna dikkat çekti. Benzin fiyatını AB’ye uyarlayan hükümetin, polislerin ücret ayarlamasında da aynı hassasiyeti göstermesi gerektiğini dile getiren Oğuz, “Eşit işe eşit ücret politikasından polis teşkilatı da faydalanmalıdır. Nüfusumuzun yaklaşık yüzde 80’i şehirde yaşamaktadır. Suç oranı kırsala nazaran şehirlerimizde daha fazladır. Aynı görevi kırsal alanda üstlenen, 8 saat görev yapıp, bayram tatili olan jandarmanın sahip olduğu mali hakların tamamından polislerin de yararlanması sağlanmalıdır. Teşkilatımızda yaklaşık 25 yılını doldurmuş, ayda ortalama 240 saat görev yapan, bayram tatili olmayan bir polis memuru, 4 yıl görev yapan bir astsubay üst çavuş kadar maaş alamamaktadır. Bu durum meslektaşlarımızı olumsuz etkilemekte ve görevlerindeki verimi düşürmektedir” ifadelerini kullandı.
 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Yaşam Haberleri