Polis, Gece İyi Görünsünler Diye Bisiklet Sürücülerine Reflektörlü Yelek Dağıttı

Adana'da bisiklet ve motosiklet sürücülerine karanlıkta daha fazla görünürlüklerini sağlamak için 'reflektörlü yelek' dağıtılmaya başlandı. Trafik Denetleme Şube Müdürü Ahmet Akpınar, Adana genelinde 6 bin yelek dağıtarak kazaları...

Adana'da bisiklet ve motosiklet sürücülerine karanlıkta daha fazla görünürlüklerini sağlamak için 'reflektörlü yelek' dağıtılmaya başlandı. Trafik Denetleme Şube Müdürü Ahmet Akpınar, Adana genelinde 6 bin yelek dağıtarak kazaları en aza indirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Trafik ekipleri, bisiklet ve motosiklet sürücülerine reflektörlü yelek dağıtımı için Mücahitler Caddesi üzerinde uygulama başlattı. Polisler, reflektörlü yelekleri bisiklet ve motosiklet sürücülerini giydirdi. Sürücüler uygulama için teşekkür etti. Yaşlı bir sürücü ise şişman olmasından dolayı yeleğin kendisine olmamasından yakındı.

Adana'da bu yılın 8 ayında bisiklet ve motosiklet sürücülerinin karıştığı 871 yaralamalı, 163 de maddi hasarlı trafik kazası yaşandı. Yetkililer, en fazla kazanın hava karardıktan sonra yaşandığına dikkat çekerek, araç sürücülerinin bisiklet ve motosikletli sürücüleri daha iyi görmelerinin kazaların azalmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

Bu arada, bisikletle gelen bir haber çalışanına da Emniyet Müdürü Ahmet Akpınar reflektörlü yelek hediye etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri