Polis Eşlerinden Kendilerini Hedef Gösteren Yayınlarla İlgili Suç Duyurusu

Emniyet mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan polislerin Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) çalışan çocukların aileleri, çocuklarını hedef gösteren yayın organlarında çıkan iddialarla ilgili suç duyurusunda...

Emniyet mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan polislerin Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) çalışan çocukların aileleri, çocuklarını hedef gösteren yayın organlarında çıkan iddialarla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Ankara Adliyesi’ne suç duyurusunda bulunan ailelerin avukatı İsmail Uyar, çıkışta ailelerle basın açıklaması yaptı. "Müvekkillerim ve emniyet mensubu olan eşleri, şimdiye kadar ‘Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, Anayasal düzeni korumak ve genel güvenliği sağlama üzere’ özverili çalışmalarda bulunmuş" diyen Uyar, ailelerin hiçbir yasa dışı faaliyette ve oluşumda bulunmadığını söyledi. Müvekkillerin çocuklarının tüm toplum kesimlerinin girdiği ve ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavlarda eşit şartlarda yarıştığını anlatan Uyar, "Objektif kriterler çerçevesinde başarı elde ederek seçilmişlerdir. Müvekkilimizin büyük dedesi, Çanakkale’de Gazi Mustafa Kemal Paşa ile birlikte savaşmış ve bu vatan için şehit düşmüş bir askerdir. Dedesinin izinden giden ve her Türk vatandaşının hayali olan askerlik mesleğini tercih etmesi kadar doğal ne olabilir? Kaldı ki büyük bir onur bildiği askerlik mesleğini tercih eden ve küçücük yaşta Türk Ordusu’na emanet ettiğimiz masum yavrularımızdan kim, neden rahatsız olabilir?" dedi.

'BİR KISIM MEDYA TARAFINDAN AİLELER HEDEF GÖSTERİLİYOR'

Uyar, son günlerde bir kısım medya tarafından ailelerin hedef gösterildiğini, asılsız ve iftira niteliği taşıyan hiçbir yetkisi olmadığı halde, yasadışı bir şekilde elde edilen özel hayatın gizliğini ihlal edici ve iftira niteliğindeki isnatların alenen yayınlandığını kaydetti. Hukuka aykırı olarak yayınlanan söz konusu iddiaların Anayasa ile güvence altına alınan, ‘Özel Hayatın Gizliliği’ başlıklı 20. maddenin açık ihlali olduğunu savundu.

Uyar şöyle devam etti: "Herkes, özel hayatına ve aile hayatına saygı gösterilmesini isteme hakkına sahiptir. Özel hayatın ve aile hayatının gizliliğine dokunulamaz. Herkes, kendisiyle ilgili kişisel verilerin korunmasını isteme hakkına sahiptir. Müvekkillerimize karşı, ileri sürülen iddia ve iftiraları aynen iade ediyoruz. Özel yaşamlarına ilişkin bilgilerin, hangi merkezlerden servis edildiğini çok iyi bilmekteyiz. Bunlar, devlete sızmış olan yasa dışı kadrolar ve onların uzantılarıdır. Bu illegal uzantılar, esasen; müvekkillerimle değil, devletle, cumhuriyetle ve devleti ayakta tutan kurumlarla mücadele içerisindedirler. Bu tür haberlerin asıl amacı çocukları TSK’da olan polis aileleri değildir. Amaç, TSK’dır ve burada çözülmeyi sağlamaktır. Çünkü sözde Kürdistan’ın kurulması ve karanlık emellerin önünde en büyük engel olarak TSK görülmektedir. Ülkemizin bir bölgesinde bağımsız bir devlet oluşumu ve ülkemizin parçalanmasıdır. Bölücü unsurların, sözle ulusal birliğinin sağlanmasıdır."

'DERHAL TÜRK ORDUSUNDAN KİRLİ ELLERİNİZİ ÇEKİNİZ'

Güneydoğu’da TSK personeli, emniyet personeli ve korucuların infaz edildiğini hatırlatan Uyar, terör örgütü tarafından başta Güneydoğu illerinde olmak üzere büyükşehirlerde güvenlik güçlerine yönelik eylem talimatlarının yayınlandığına işaret etti. Uyar, "Eş zamanlı olarak, müvekkillerin çocuklarından bahsedilerek, eşlerinin fotoğraflarının alenen bazı TV ve gazetelerde yayınlanması, hedef gösterilmesi ve aleyhlerinde kampanya yürütülmesi tesadüf değildir. Hiçbir yetkisi olmadığı halde belirli bir amaca yönelik olarak yapılan bu yayınlarda esasen kendilerini ve amaçlarını deşifre etmektedirler." diye konuştu.

Uyar, ülkenin hızla bir kaosa sürüklendiğine dikkat çekti. Ateş çemberindeki ülkenin tek güvencesinin Türk ordusu olduğunu aktardı. Uyar, "TSK’ya yapılacak her türlü saldırılarda müvekkillerimi, bu milletin Zübeyde Hanım ve Nene Hatunları olan anneleri karşılarında bulacaklardır. Derhal, Türk ordusundan kirli ellerinizi çekiniz." şeklinde konuştu.

Uyar, yapılan iftiralarla ilgili olarak tüm hukuk yollarının sonuna kadar takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi. Adliyeye gelen polis eşleri ellerinde Türk bayrağı ve Zübeyde Hanım posteriyle açıklamaya destek verdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri