Polen kaynaklı alerjik göz hastalıklarına dikkat

İlkbaharın gelmesiyle birlikte havada uçuşan toz ve polenlerin, başta Mevsimsel Alerjik Konjonktivit olmak üzere bir çok göz hastalığına sebep olduğunu belirtti

İlkbaharın gelmesiyle birlikte havada uçuşan toz ve polenlerin, başta “Mevsimsel Alerjik Konjonktivit”  olmak üzere bir çok göz hastalığına sebep olduğunu belirten Akademi Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mustafa Çelikel, gözlerde kaşınma, yanma, kızarıklık ve göz yaşarması bulgularıyla kendini gösteren Alerjik Konjonktivit’ten, alınacak bazı basit önlemlerle kurtulabileceğimizi kaydetti. Bu önlemlerden en etkilisinin, polenlerin yoğunlaştığı saatlerde dışarı çıkmamak olduğunu vurgulayan Çelikel, dışarı çıkmak zorunda kalanlara ise “Güneş gözlüğü kullanın. Eve geldiğinizde gözlerinizi su ile yıkayarak yapışan polenleri uzaklaştırın.” uyarısında bulundu.

Gözün, çevreyle direkt teması nedeniyle alerjik hastalıklara daha sık meyil gösteren bir organımız olduğunu dile getiren Akademi Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Mustafa Çelikel, alerjinin gözlerde yanma, sulanma, kaşınma, batma, çapaklanma, kızarıklık, sulanma, ışığa karşı hassasiyet ve görme bozukluğu meydana getirebildiğini belirterek, “Göz kapakları hafif şişmiş olabilir, kornea çoğunlukla sakindir ve kişinin görmesi etkilenmemiştir. Aynı zamanda, burun akıntısı, hapşırma, burunda tıkanıklık ve kaşıntı gibi alerjik rinit bulguları da olabilir. dedi. Op.Dr. Mustafa Çelikel, polenlerden kurtulmak için şu önerilerde bulundu:

·        Polenlerin yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkmayın, açık havada spor yapmayın.

·        Güneş gözlüğü kullanın. Eve geldiğinizde gözlerinizi su ile yıkayarak yapışan polenleri uzaklaştırın.

·        Mümkünse her gece duş alın.

·        Evinizi öğleden sonra havalandırın, sabah saatlerinde pencere açmayın.

·        Polen mevsiminde çamaşırlarınızı evin içinde kurutun.

·        Ev dışında giydiğiniz kıyafetleri eve gelince dolabınıza kaldırmadan önce havalandırın ve ev içinde yeni kıyafetler giyin.

·        Otomobilinizle seyahat ederken camlarınızı kapalı tutup, polen filtrenizi ilkbaharda sık değiştirin.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri