Pmyo'nda Yeni Eğitim Öğretim Dönemi Başladı

Kırıkkale'de Polis Meslek Yüksekokulu’nun (PMYO), 2014-2015 eğitim öğretim açılışı gerçekleştirildi. Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Dursun tarafından öğrencilere ilk ders verildi.Kırıkkale Valisi Ali Kolat, törende...

Kırıkkale'de Polis Meslek Yüksekokulu’nun (PMYO), 2014-2015 eğitim öğretim açılışı gerçekleştirildi. Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Dursun tarafından öğrencilere ilk ders verildi.

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, törende yaptığı konuşmada, "Bu dönemin hepinize, ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Sadece Polis Meslek Yüksekokullarımız değil, ilköğretim okullarımız, ortaöğretim okullarımız ve üniversitelerimizde bugün öğrenimlerine başlıyorlar. Allah bütün öğrencilerimize zihin açıklığı versin.” dedi.

Polislik mesleğinin çok zor bir meslek olduğunu dile getiren Kolat, “Ama insanımıza milletimize hizmet etmenin verdiği gurur, verdiği haz ön plana çıktığında çok güzel bir meslektir. Ben sokak polisliği yapmadım. Hep karargâhta oldum ama uzun süre çalıştığım emniyet teşkilatındaki arkadaşlarımızın sorunları bizlere gelirdi. Dolasıyla da problemlerin çoğuna vakıf oldum. Ama sizin yaptığınız hizmetin temel amacı milletimizin can ve mal güvenliği olduğu için çok kutsal bir görev üstleneceksiniz. Önemli olan burada vatandaşın gönlünü ve rızasını kazanabilmek ve Allah razı olsun dedirtebilmek. Bu son derece önemlidir. Bunun için de devletimiz zaten kurallar koymuş.” diye konuştu.

PMYO Müdürü Hüseyin Aşkın da, 688 öğrenci ile eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanı içerisinde olduklarını belirterek, bu meslekte ihmale ve kayıtsızlığa asla yer olmadığını, her zaman sabırlı, dikkatli ve çevik olunması gerektiğini kaydetti.

Açılış törenine Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Coşkun, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Baro Başkanı Ayhan Yılmaz, Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. İbrahim Dursun, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Kırıkkale Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hüseyin Aşkın, davetliler ve öğrenciler katıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri