Play-Out’uderbi belirleyecek

Bölgesel Amatör Ligde statü gereği Konya temsilcilerinden biri Amatör Küme Süper Grup 2.’si ile Play-Out maçı oynayacak. Hafta sonu oynanacak Sarayönü Belediyespor-Akşehirspor derbisinden çıkacak sonuç büyük oranda Play-Out oynayacak takımı belirleyecek

Bölgesel Amatör Lig 4. Grupta sezon sonu yaklaştıkça  bu ligde mücadele eden Konya temsilcilerini de Play-Out telaşı sardı. Statü gereği 3 takımlı illerin  ekipleri kümede kalmak için birbirleri ile yarışıyor. Konya’da bu iller arasında. Sarayönü Belediyespor, Akşehirspor ve Selçuklu Belediyespor takımları ile bu ligde temsil edilen Konya’da hafta sonunda büyük bir derbi heyecanı yaşanacak.  Sarayönü Belediyespor ve Akşehirspor arasında oynanacak bu derbi direkt kümede kalma adına büyük önem taşıyor.

BİR TAKIM DİREKT DÜŞECEK DİĞERİ PLAY-OUT OYNAYACAK 

Ligde statü gereği il takımları diğer rakipleri ile birlikte kendi aralarında da yarışıyor. Bu ligde Konya sıralamasında 3. olan takım direkt küme düşerken 2. olan takım Amatör Küme Süper Grup 2.’si olacak  ekiple tarafsız sahada Play-Out(kümede kalma) maçı oynayacak.

DERBİ PLAY-OUT İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Sarayönü Belediyespor son hafta aldığı galibiyetle 8. sıraya yükselirken Konya takımları arasında ise 1. sıraya yerleşti.Akşehirspor ise sahasında yenilerek Sarayönü Belediyespor’un gerisine düştü. Bu hafta sonu oynanacak Sarayönü Belediyespor-Akşehirspor maçı iki ekip içinde büyük önem taşıyor.kazanan takım ligdeki Konya takımları arasında birinci olacak ve sezonun bitimine az bir süre kala Play-Out oynamama adına büyük avantaj sağlayacak. Sarayönü Belediyespor son haftada kazandığı Konya takımları arasındaki liderliğini korumak, Akşehirspor ise Sarayönü Belediyespor’a kaptırdığı unvanını geri almak istiyor.  Sarayönü Belediyespor  27 puanla 8. sırada bulunurken 26 puanlı Akşehirspor ise 10. sırada bulunuyor.

SELÇUKLU KÜME DÜŞMEYE ÇOK YAKIN 

Konya takımları arasında en başarısız performansı sergileyen Selçuklu Belediyespor küme düşmeye çok yakın. Mavi-beyazlı ekibin matematiksel şansı devam ediyor kümede kalması için mucize olması gerekiyor.  Ligini bitimine 4 hafta kala en yakın rakibi Akşehirspor’la arasında 12 puan fark bulunuyor. Selçuklu ekibi kalan 4 maçını kazanıp Akşehirspor’un 4 maçı kaybetmesini beklemesi gerekiyor.

ABİDİN KURT merhabahaber.com

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri