Play-Off'a son 90

Torku Konyaspor gözünü önce pazar günü oynanacak olan Ankaragücü maçına, sonra da play-off'a çevirdi.

Torku Konyaspor gözünü önce pazar günü oynanacak olan Ankaragücü maçına, sonra da play-off'a çevirdi. Yeşil-beyazlılar, Ali Dere'nin dışında eksik bulunmazken, oyuncuların moral olarak iyi oldukları ve sadece maçı düşündükleri bildirildi
 
Torku Konyaspor’da, Ankaragücü maçı için geri sayım başladı. Başka bir deyişle de yeşil-beyazlılar  play-off için gün saymaya başladılar. Lig perdesini, Pazar günü küme düşen Ankaragücü ile oynayacağı maçla kapatacak olan yeşil-beyazlı takımda tek hedef, genç bir kadroya sahip olan rakibini yenerek ligi ilk 6 arasında bitirmek ve play-off maçlarına katılmak.  Önceki gün, öğleden sonra Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde teknik direktör Uğur Tütüneker yönetiminde gerçekleştirilen çalışmaya tüm futbolcular katılırken, Ali Dere takımdan ayrı koşu yaptı. Antrenmanda, 5'e 2 ve pas çalışmasının ardından taktik çalışma yapıldı.

Dün de Tatlıcak tesislerinde taktik ağırlıklı bir antrenman daha gerçekleştiren Kartallar, bugün de taktik ve duran top çalışması yapacaklar ve yarın ter atarak hazırlıkları tamamlayarak tesislerde kampa girecekler. Ligden düşen ve genç bir kadroya sahip olan Ankaragücü maçını, taraftarlarının desteğiyle kazanarak play-off’a çıkmayı amaçlayan Torku Konyaspor’da moral iyi. Takımda Ali Dere dışında eksik yok. Tüm camia galibiyette birleşti. Maça, olay çıkmaması için İl güvenlik kurulunun aldığı karar gereğince Ankaragücü taraftarları alınmayacak.

TAKIMLARI ZOR 90'LAR BEKLİYOR

PTT 1. ligde iki takımın Süper lige çıkması ve iki takımında küme düşmesinden sonra gözler, Süper lige yükselecek 3. takımın belirleneceği play-off grubu ile küme düşecek 3. takıma çevrildi.. Fikstüre göre, ligden düşecek 3. takımın belirleneceği karşılaşma, İzmir’de Göztepe ile Tavşanlı Linyitspor arasında oynanacak. Beraberlik halinde Tavşanlı Linyitspor küme düşecek. Bu takımın ligde kalabilmesi için Göztepe’yi evinde yenmesi gerekmekte. Ligde, 5 takım ise Play-off’a kalmak için mücadele etmekte.. 4 takımın yer alacağı play-off grubu için en şanslı takım, 52 puanlı Bucaspor. Diğer adaylar ise, 50’şer puanlı Manisaspor ve Adana Demirspor ile 49’ar puanlı Torku Konyaspor ve Adanaspor. Bu hafta; Bucaspor-Denizli, Manisaspor ise Adanaspor deplasmanına çıkacak. Adana Demirspor Samsun’da puan arayacak. Play-off düğümünü büyük bir olasılıkla Adanaspor-Manisaspor maçı çözecek.  Beraberlik Manisaspor’a yetecek. Bu sonuçla, Torku Konyaspor’un da Ankaragücü’nü yenmesiyle Adanaspor devre dışı kalacak.

KARTAL'DA 1461 SEVİNCİ

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in 1461 Trabzon'la ilgili “play-off oynamayacağız” açıklaması Konyaspor taraftarları arasında sevinçle karşılanırken, yeşil-beyazlı camia rahat bir nefes aldı.  Şener'in "Bu aralar kulüple ilgili TFF'nin bize yazdığı 13 Mayıs'a kadar ya hisseleri devredin ya da play-off oynatmayız' şeklinde bir yazı var. Biz de 1461 Trabzon'un play-off oynamaması kararını verdik. Trabzonspor'un altyapısı olarak devam edecek. Bu bizim yönetimimizin bir görüşü. Bundan sonraki yıllarda diğer arkadaşlar başka bir şey düşünebilir. Bize çok iyi futbolcular yetiştirdiler, onlardan memnunuz. Kulübü böyle devam ettirmek durumundayız. Değerli bir hocası var. İnşallah önümüzdeki süreçte altyapının yenilenmesi ile birlikte burada yeni stat kurmak ihtiyacı duyacaktır. Trabzonspor camiası büyük camia. Önümüzde genel kurul var, benim de herhalde bu son açılış veya son konuşmalarımdan birisi. Hepinize bugüne kadar bize verdiği destekten ötürü teşekkür ediyorum" açıklaması Torku Konyaspor'la birlikte play-off mücadelesi veren 2 Adana takımı ile Manisaspor'u da dolaylı olarak rahatlattı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri