"Plastik Poşete Hayııır" yarışması

Karatay Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu bu kararı desteklemek adına kız öğrencilerinin diktiği ve doğanın önemini anlattıkları tasarımları ile bez çanta yarışması yapılarak farkındalık oluşturulmaya çalışıyor.

Marketlerde ve alışveriş merkezlerinde poşetler ücretli hale geldi. Karatay Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu bu kararı desteklemek adına kız öğrencilerinin diktiği ve doğanın önemini anlattıkları tasarımları ile bez çanta yarışması yapılarak farkındalık oluşturulmaya çalışıyor.

Teknoloji ve Tasarım öğretmeni Feray Şahin’in rehberliğinde ve Okul Müdürü Yurdal Songül önderliğinde düzenlenen yarışmaya yaklaşık 80 öğrenci katıldı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav tarafından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav, “Öğrencilerimiz bu çantalarla  markete, pazara, alışverişe gittiklerinde sadece ailelerine değil tüm insanlara örnek olacak ve sosyal mesaj taşıyan bilinçli bir vatandaş haline geleceklerdir. Yenidünya bilinçli genç nesiller ile yaşanabilir hale gelecektir” diyerek memnuniyetlerini ifade etti. Okul kız öğrencileri “Yaşanabilir Bir Dünya İçin Siz De Bez Çanta Kullanmayı Seçiiiiin…” farkındalığı oluştururken, erkek öğrencilerde özellikle büyük şehirlerin park problemini çözmek, kaldırım gaspçılarına dur demek için otopark tasarımı ve maketi yaptılar. Okul müdürü Yurdal Songül “Belki bugün bunlar maket ama ilerde bu öğrenciler yetiştiğinde ve ellerine fırsat geçtiğinde emin olun maketler gerçeğe dönüşecektir. Eğer biz hayalleri olan gençlerimize güvenir ve onları güzel işler yaparken hayal edersek bir müddet sonra bizim hayallerimiz onların gerçekleri olacaktır. Biz öğretmenlere düşen görev ise o hayali kurmalarını sağlamak ve öğrencilerimiz ile bu hayalin peşinden koşmaktır” dedi. Çevreye, doğaya ve bilinçli bir nesil yetiştirme önem verdiğini göstererek bu sergiyi ziyaretleriyle destekleyen İlçe milli eğitim müdürü Ömer Büyükmanav’a Okul Müdürü Yurdal Songül tarafından yarışma hatırası olarak hazırlanan bez çanta takdim edilerek teşekkür edildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri