Planı 30 gün daha devrede

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, İngiltere'nin Suriye'deki 300 kişilik BM gözlemci misyonun görev süresinin 30 gün uzatılması önerisini kabul etti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), İngiltere'nin Suriye'deki BM gözlemci misyonunun görev süresinin 30 gün daha uzatılması önerisini kabul etti. Tasarıya BMGK üyelerinin 15 üyesi de ''evet'' dedi.
Oylama sonunda basın mensuplarına konuşan ABD'nin BM Büyükelçisi Susan Rice gelişmeleri,
"Umarım Suriye bu son şansını iyi değerlendirir'' diyerek yorumladı. Rice, 30 günlük ek sürenin BM gözlemci grubunun Suriye'de 30 gün daha kalacağı anlamına gelmediğini, gelişmeler iyiye gitmezse 300 kişilik grubun daha erken bir tarihte de ülkeyi terk edebileceğini vurguladı.
Annan Planı'nın uygulanması konusunda Esed rejimine 30 gün daha imkan tanıyan tasarının Güvenlik Konseyi'nde kabul edilmesi, Suriye'de bulunan 300 kişilik BM gözlemci grubuna rahat bir nefes aldırırken, Esed üzerinde ülkede yaşanan sivil savaşın bir an önce durdurulması baskısını daha da artması bekleniyor.
Ülkedeki şiddetin 30 gün içerisinde azalması ve Suriye hükümetinin ağır silah kullanmadığının anlaşılması durumunda, Güvenlik Konseyi Esed rejimine yeni ek süreler verebilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri