PKK/YPG çocukları sistematik şekilde istismar ediyor

Terör örgütü PKK/YPG, çeşitli uluslararası sözleşme ve düzenlemeleri ihlal ederek kaçırdığı çocukları saflarına katmaya devam ederken, birçok çocuk kaçma ya da intihar girişimi sırasında veya çatışma bölgelerinde yaşamını yitiriyor.

PKK/YPG başta BM Çocuk Hakları Sözleşmesi olmak üzere uluslararası yasalara aykırı olmasına rağmen 18 yaşın altındaki çocukları bünyesine katmayı sürdürerek, binlerce çocuğun yaşam hakkını elinden alıyor.

BM ile PKK/YPG elebaşlarından "Mazlum Abdi" kod adlı Ferhat Abdi Şahin arasında Haziran 2019'da "(örgüt kadrosundaki) çocukların serbest bırakılması ve silahlı çatışmalarda kullanılmaması" konulu bir metin imzalanmasına rağmen, örgüt söz konusu faaliyetlerini sürdürüyor.

Katılım azalınca örgüt kadro açığını çocuklarla doldurmaya çalışıyor

AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre, örgütün bünyesindeki çocukların ortalama yaşı 15 olarak tespit edilirken, hayatta kalma süreleri ise ortalama 8 yıl.

Son yıllarda gönüllü katılım sayısının azalmasından dolayı örgüt, ortaya çıkan kadro açığını çocuk katılımını arttırarak kapatmaya çabalıyor.

Küçük yaştaki çocuklar, kandırma, zorlama, kaçırma yöntemleriyle örgüt bünyesine alınırken, örgüt, Irak ve Suriye'de yaşanan ekonomik zorluklar karşısında çocuklara ve ailelere maaş vaadinde de bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri