'PKK'ya Dokunmayın' Talimatı Terörü Dağdan Şehre İndirdi

“PKK'ya dokunmayın” talimatı veren iktidar yöneticileri hakkında yapılan suç duyurusu Meclis’e taşındı. CHP’nin TBMM Adalet Komisyonu üyeleri, “Oy almak için ‘PKK’ya dokunmayın talimatı’ verenler, terörü dağdan şehre indirdi'' değerlendirmesi yaptı.

CHP'nin Cumhurbaşkanı, Başbakan ve ilgili bakanlara ‘teröre yardım ve yataklıkettikleri' iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusu TBMM gündemine taşındı.

ADVERTISEMENT

Özgür Düşünce'ye konuşan CHP'nin TBMM Adalet Komisyonu üyeleri ve milletvekilleri şu tespitleri yaptı:

MİLLETİ DE KANDIRDILAR

- CHP Genel Başkan Başdanışmanı Aytuğ Atıcı: Kürt sorunun çözümü elbette ki önemlidir ve ama Meclis'te olmalıdır. AKP çözmek yerine, kullanmayı tercih etti. Tıpkı başörtüsü sorunu gibi suistimal ettiler. Kürt sorununu suistimal ettiler, oy aldılar ama düğümleyip yönünü milliyetçi oylara çevirdiler. Çözüm süreci ve bugün yaşananlar esas itibariyle milletin kandırılmasıdır. Hem milleti kandırdılar, hem de terör örgütüne yardım ve yataklık ettiler. Silah depolamasına izin verenler, terörün güçlenmesini sağladılar.

MUTLAKA YARGILANACAKLAR

- TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Cemal Okan Yüksel: Çözüm sürecinde AKP'nin çatışmasızlık ortamını oya tahvil etmek için uyguladığı yanlış politika sonucu eskiden dağda olan terör şehir merkezlerine indi. Sur'da, Cizre'de Silopi'de, Nusaybin'de silah depolarını yaptı. Cumhurbaşkanı, “Bu süreçte silah depoladılar” diye itiraf etti. 80 darbesinin mimarı Kenan Evren bile 30 sene sonra yargılandı. Bu tür işlerde zaman aşımı işlemez. Mutlaka bir gün yargılanacaklar.

GÖRMEZDEN GELENLER SUÇ ORTAĞI

- Kocaeli Milletvekili Haydar Akar: TBMM kürsüsünde hendeklerin kazıldığı, silah yığıldığı uyarısını yaptık. Hendeklerin kazılmasına izin veriyorsan ve bunu görüp PKK'ya müdahale izni isteyen polis ve askere telkininde bulunuluyorsa burada bir suç var demektir. Hendek kazmak, mayın döşemek, patlatmak ve güvenlik güçlerini şehit etmek suçsa bu suça göz yumanlar ve bu suçun ortağı da bunlara izin verenler.

‘ŞEHiTLERDEN DE SORUMLULAR'

TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Mehmet Gökdağ: Suç duyurusuyla ilgili yargı kararı verecek. Ama şu anda Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan sıkıntılar var. O dönemde hükümet olan Cumhurbaşkanı ve Başbakanı'nın bu sıkıntılarda katkısı olduğunu düşünüyoruz. Barış süreci denen dönemde yığılan silahların, açılan hendekler ve kurulan barikatlar bilinen şeylerdi. Bunlar bir gecede yapılamaz. Hükümetin, devletin yetkililerinin hepsinin bilgisi dahlinde yapıldığını kendileri de ifade ettiler. Valilere karışmamaları doğrultusunda talimatlar verdiklerini kendi ağızlarıyla söylediler. Bu nedenle, parti olarak bunun bir suça ortaklık olduğunu düşünüyoruz. Her gün polis ve askerin şehit düşmesi de bu talimatların nedensellik bağı olan şeyler. Barış sürecinde yasa dışı örgütün faaliyetlerine göz yumacaksınız onun sonucunda da şehitler gelecekse bundan sorumlusundur. O dönemden sorumluysan sonuçlarından da sorumlusun. Bugün PKK'nın eylemlerinden şikâyet etme hakkınız yok, o dönemde Başbakan, İçişleri Bakanı Vali kimse onlar sorumlu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri