Pkk’nın Kuruluşu Fis Ovası’nda Mitingle Kutlandı

PKK’nın 36’ıncı kuruluş yıldönümü Diyarbakır’da mitingle kutlandı. PKK'nın ilk kurulduğu yer olarak bilinen Lice ilçesi Fis Ovası’nda Demokratik Bölgeler Partisi(DBP) öncülüğünde miting düzenlendi. Mitinge katılanlar, PKK’nın...

PKK’nın 36’ıncı kuruluş yıldönümü Diyarbakır’da mitingle kutlandı. PKK'nın ilk kurulduğu yer olarak bilinen Lice ilçesi Fis Ovası’nda Demokratik Bölgeler Partisi(DBP) öncülüğünde miting düzenlendi. Mitinge katılanlar, PKK’nın kurulduğu belirtilen metruk evi ziyaret etti, burada örgütün ilk kurucularının fotoğraflarının yanında hatıra fotoğrafları çekti. Diyarbakır-Bingöl karayolu yanındaki alanda kutlamalar yapılırken, PKK’nın gençlik yapılanması ise yoldan geçen araçları durdurarak kimlik kontrolü yaptı.

PKK’nın 1978 yılında kurulduğu yer olarak bilinen Lice’nin Fis Ovası’nda kuruluş yıldönümü nedeniyle miting yapıldı. Miting nedeniyle jandarma Kocaköy ve Lice kavşaklarında oluşturduğu kontrol noktasında alana gitmek isteyenlerin kimliğini kontrol etti, zaman zaman GBT sorgulaması yaptı. Fis Ovası’na kurulan platforma KCK, PKK, YDG-H ve YPG bayrakları asıldı. Platforma “27 Kasım ruhuyla kuzeyi(Güneydoğuyu) Kobanî yapacağız”, “Kobani ile başladık Kobani ile başaracağız”, “27 Kasım ruhuyla partileşme mücadelesini yükseltelim, sömürgecileri Kürdistan’dan defederek özgür alanları yaratalım” yazılı pankartlar asıldı.

Platformun yanında bulunan evlere ise PKK’nın eski yöneticilerinin fotoğrafları ile Diyarbakır bölgesindeki çatışmada öldürülen silahlı militanların fotoğrafları asıldı. Lice’deki PKK mezarlığına heykeli dikilen örgütün yöneticilerinden Mahsum Korkmaz’ın büyük bir fotoğrafı da yola asılda ve üzerine “27 Kasım’ın Komutanı” yazıldı. Miting PKK marşının okunmasıyla başladı. Bu sırada mitingin yapıldığı alana yakın yüksek dağların üzerine bazı PKK’lıların çıkarak grubu selamladığı belirtildi.

Mitingde konuşan Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Hatip Dicle, “Kürdistan özgürlük şehitleri önünde saygıyla eğiliyorum. Kürt ve Kürdistan tarihinde diriliş yıldönümüdür. PKK 4 parça Kürdistan ve Ortadoğu için yeni bir güneşin doğumudur. 36 yıl önce bugün böyle bir günde Fis Köyü’nde güneş doğdu. Buradan size bir müjde veriyorum. Geldiğimiz aşamada stratejik önderimiz sayın Abdullah Öcalan, Kürt halkı ve PKK birdir. Hiçbir zaman da birbirinden ayrılmayacak. Bu kutsal ve tarihi yürüyüşte 36’ıncı yıldönümü de tarihidir ve kaçınılmazdır.” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri