Pkk'lılar Baraj İnşaatında Çalışan İş Makinelerini Ateşe Verdi

Tunceli Elazığ sınırında yol kesen bir grup PKK’lı, baraj inşaatı yolunu yapan özel bir şirkete ait durdurdukları 6 iş makinesini ateşe verdi.Olay, saat 20.00 sıralarında Tunceli’nin Nazımiye ilçesi ile Elazığ’a bağlı Karakoçan...

Tunceli Elazığ sınırında yol kesen bir grup PKK’lı, baraj inşaatı yolunu yapan özel bir şirkete ait durdurdukları 6 iş makinesini ateşe verdi.

Olay, saat 20.00 sıralarında Tunceli’nin Nazımiye ilçesi ile Elazığ’a bağlı Karakoçan ilçesi arasında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Peri Çayı üzerinde yapımı devam eden Pembelik baraj inşaatının yolunu yapan özel bir şirkete ait 6 iş makinesi, dağlık ve ormanlık alandan inen kalabalık PKK’lılar tarafından durduruldu. Araçlarından indirilen sürücülere önce PKK’lı grup tarafından propaganda yapıldı, ardından Pembelik baraj inşaatı yolunda çalıştıkları gerekçesiyle iş makineleri ateşe verildi. Sürücüleri bir süre alı koyduktan sonra serbest bırakan örgüt mensupları daha sonra dağlık ve ormanlık alana kaçarak izlerini kaybettirdi.

Olayın ardından Tunceli ve Elazığ il sınırında bulunan güvenlik güçleri bölgede operasyon başlattı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri