‘PKK’lı teröristlerden önce vatandaşa demokrasi getir’

MHP Konya İl Başkanı Ali Yücel, yerel ve ülke gündemine ilişkin önemli tespitlerde bulundu, hükümeti PKKlı teröristlerden önce vatandaşa demokrasi getirmeye ve vatandaşın temel hak ve hürriyetlerine saygı göstermeye davet etti.


FARUK BAL VE HİKMET ÇAY MYK’DA
9. Olağan Genel Kurulu sonrası Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeliklerine Konya’dan seçilen isimleri açıklamak ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunmak üzere parti binasında basın toplantısı düzenleyen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Ali Yücel, MYK’ya Konya’dan Faruk Bal ve Hikmet Çay’ın asil, Nihat Yazar’ın ise yedek seçildiğini, Halil Harman’ın da birinci yedek olarak Disiplin Kuruluna girdiğini belirtti. Ali Yücel, Faruk Bal’ın ayrıca Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olduğunu da aktardı.
‘PKK’LI TERÖRİSTLERDEN ÖNCE VATANDAŞA DEMOKRASİ GETİR’
Ardından ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ali Yücel, Türkiye’nin bütün sorunlarını çözme iddiasıyla tek başına iktidara geldiğini ifade ettiği AKP’nin her geçen gününün bu iddiaları boşa çıkarttığına dikkat çekti ve ekledi: “Bugün Türkiye, siyasi belirsizliğin ve gerginliğin endişe verici bir nitelik kazandığı; toplumsal gerginlik, yılgınlık ve huzursuzluğun geniş bir tabana yayıldığı; korkunun toplum hayatının her alanına egemen olduğu tehlikeli bir süreç yaşamaktadır.” Son günlerin tartışmalı konularından telefonların dinlenmesi olayına da atıfta bulunan Ali Yücel, “PKK açılımını sözde demokratik haklar üzerine oturtmaya çalışan AKP, en temel demokratik hakları bile baskı altında tutma arayışına sürüklenmiştir. Kendi vatandaşlarını tehdit gören bir siyaset anlayışı ile Türkiye’nin yönetilmesi ve devamı mümkün değildir. Hükümeti, PKK’lı teröristlerden önce vatandaşımıza demokrasi getirmeye ve vatandaşın temel hak ve hürriyetlerine saygı göstermeye davet ediyoruz” dedi.
‘İKTİDAR PARTİMİZİ MARJİNAL GÖSTERİYOR’
Bu süreçte MHP’yi yıpratmak için çeşitli senaryoların ortaya koyulduğuna dikkat çeken Ali Yücel, “Partimizi yıpratmak için sürekli tekrarlanan, kandan beslenen bir parti olduğumuza dair iftiralar, merhum liderimiz Türkeş Bey’in hatıralarına yapılan asılsız ve dayanaksız göndermeler, şehit cenazelerinden nemalandığımıza dair ahlak dışı beyanlar ile sözde eski MHP’li olduğunu iddia eden şahıslar üzerinden oynanan oyunlar kamuoyunun malumudur” diyerek, şu uyarılarda bulundu: “Sözde açılım üzerine şehadeti, gaziliği ve terörle mücadeleyi sorgulatarak milletimizde estirdiği öfke dalgası ile her geçen gün kan kaybeden iktidar partisinin partimizi marjinal göstermek için yeni oyunlar içine gireceğine dair güçlü emareler ortaya çıkmıştır.”
KOP’A GAP’IN 20’DE 1’İ AYRILIYOR
Konuşmasının son bölümünde ekonomik gelişmelere değinen Ali Yücel, Konya’nın en  önemli projelerinden biri olan KOP’a GAP’ın 20’de biri ödeneğin ayrıldığına vurgu yaptı. Yücel, ayrıca 2008 yılında bitmesi planlanan Hızlı Tren Projesi’nin de 2011’e sarkmasını ve bunun normal karşılanmasını da eleştirdi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri