PKK'dan savaş tazminatı talebi!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Faruk Bal, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında yeni anayasa çalışmalarını ve akil insanlarla ilgili eleştirilerini dile getirdi.

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, BDP'nin yeni anayasaya savaş tazminatı maddesini de ekletmek istediğini açıklayarak, “Türkiye savaş mı kaybetti ki; tazminat ödesin. Dünyanın hiçbir ülkesi bir terör örgütüne bu kadar teslim olmamıştır” dedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Faruk Bal, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında yeni anayasa çalışmalarını ve akil insanlarla ilgili eleştirilerini dile getirdi. Yeni anayasa çalışmalarının AKP'nin Başkanlık sistemi talebi ve BDP'nin etnik talepleri yüzünden yavaş ilerlediğini ve sık sık tıkandığını dile getiren Faruk Bal, “Anayasanın toplumsal mutabakat ile yapılmasını istiyoruz. Fakat AKP, başkanlık sistemini dayatıyor. Diğer yandan BDP'nin ise etnik talepleri var. Bu yüzden çalışmalar yavaş ilerliyor. MHP olarak Anayasa komisyonunda Türkiye'nin milli bütünlüğünü bozacak bir anayasa çalışmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN TALEPLERİ BİTMİYOR

Anayasa komisyonunda görev yapan BDP'li vekillerin anayasaya savaş tazminatı maddesinin de konulmasını talep ettiğini açıklayan Faruk Bal, “Dünyanın hiçbir ülkesi bir terör örgütüne bu kadar teslim olmamıştır. PKK'nın her gün yeni talepleri ortaya çıkıyor. Son talep ise savaş tazminatın anayasaya konulmasıdır. 2.Dünya Savaşını kaybeden Almanya ve Japonya bile savaş tazminatı ödememiştir. PKK terör örgütü kim ki, savaş tazminatı istiyor. BDP'li vekiller de bu talebi anayasa komisyonuna dayatıyor. Türkiye, kime karşı savaş kaybetmiştir ki; tazminat ödeyecek. AKP'li vekiller ise cılız bir şekilde olmaz diyor. MHP'li vekiller olarak o komisyonda böyle bir şeye asla izin vermeyeceğiz. Yaygın basın ise bu konuyu hiçbir şekilde gündeme getirmiyor. Sürekli barıştan bahsediliyor. Savaş bitsin analar ağlamasın deniliyor. PKK terör örgütü devletmi ki; sürekli savaştan bahsedilsin ” diye konuştu.

PKK ELİNDE SİLAHLA BEKLEYECEK

Terör örgütünün silah bırakmadığını sadece Türkiye dışına çıktığını dile getiren Bal, “Terör örgütü 1. aşamada silahlarıyla birlikte yurtdışına çıkacak. 2. aşamada ise taleplerine uygun anayasa yapılmasını bekleyecek. 3. aşamada ise bu anayasanın uygulamaya geçilmesini bekleyecek. PKK elinde silah, benim dediğim gibi bir anayasa olacaktır diyor. Eğer bunlar yapılmazsa PKK, tekrar kan dökecek, tekrar analar ağlayacak. Tüm bunları Kandil'deki çetebaşı Murat Karayılan söylüyor. Biz milletimizin ve ülkemizin birlik ve beraberliğini bozacak bir anayasa yapılmasına asla izin vermeyeceğiz. Yeni anayasa ülke birliğini ve bütünlüğünü koruyacak şekilde olmalıdır. AKP ve BDP'nin Başkanlık ve etnik taleplerine izin verilmeyecek” ifadelerini kullandı.

MİLLETİ NEYE İKNA EDECEKLER?

Yaklaşık bir aydır Türkiye'yi dolaşan akil insanlarla ilgili de eleştirilerde bulunan Bal, şunları söyledi: “Akil insanlar dedikleri kişiler psikolojik harekatın bir parçasıdır. Bu insanlar Konya'ya da geldi. Bir otel odasında akredite edilmiş kişilerle konuştular. Sonra da Cihanbeyli ve Kulu'ya gittiler. Neden Konya'nın başka ilçelerine gitmediler? Sadece bir otelde, 2 ilçeyi gezerek, milleti anlayamazlar. Bu insanlar milleti neye ikna edecek? Kamuoyu algısını şekillendirmek için yola çıktılar. Şu an Türkiye'nin karşısına çok vahim bi tablo çıkmıştır.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri