PKK, koca ilçeyi bu hale getirmiş

Terör örgütü, Nusaybin'de hayatı cehenneme çevirdi. Her yer yakılıp yıkıldı.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde, sokağa çıkma yasağı dün 10.00’tan itibaren kaldırıldı. Mardin Nusaybin'de yasak kalktı. PKK'nın tahribatı gün yüzüne çıktı.

Abdulkadirpaşa, Fırat, Dicle, Yenişehir mahallelerinde 14 Aralık'ta ilan edilen ve 21 Aralık'ta ilçe genelini kapsayan sokağa çıkma yasağı sabah saat 10.00'da kaldırıldı. 116 bin 68 nüfuslu ilçede 7 kez sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı.

Birçok mahallede hendekler kapatıldı, barikatlar kaldırıldı. Terör olayları nedeniyle evleri tahrip olan vatandaşlar, onarım ve temizlik çalışmalarına başladı. Birçok eve kurşun isabet etti. Bazı evler oturulmaz hale geldi. Cam, çerçeve ve kapılar zarar gördü. Mutfağına roket isabet eden bir evdeki buzdolabının da kurşunlarla delik deşik olduğu görüldü.

PKK'nın bombalı tuzakları nedeniyle su ve elektrik şebekeleri zarar gördü. Nusaybin Belediyesine bağlı ekipler, biriken çöpleri topladı.

Esnaf işyerlerini açarak temizlik çalışması yaptı.

Zeynel Abidin Mahallesi'nde bulunan Mala Musa Camisi'nin bahçe duvarları da çatışmalar sırasında yıkıldı.

Dargeçit ilçesinde ise sokağa çıkma yasağı sürüyor. Camilere giren PKK’lılar, tahrip ettikleri camilerin hoparlörlerinden de PKK marşları çaldı.

Özelikle çatışmaların yoğunlaştığı Safa Mahallesi’nde bulunan Safa Camii'ne giren PKK'lılar, içerdeki minberi, mihrabı, asma tavanı, halıları, cam ve çerçeveleri tahrip etti.

HÜRRİYET

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri