Pkk-hizbullah Davasında 15 Sanığa Beraat

Diyarbakır’da Yeni İhya-Der Başkanı ve Hüda-Par üyesi Aytaç Baran’ın, evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından çıkan olaylarda, M.E.E., B.Ö. ve F.D.’nin de öldürülmesiy...

Diyarbakır’da Yeni İhya-Der Başkanı ve Hüda-Par üyesi Aytaç Baran’ın, evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından çıkan olaylarda, M.E.E., B.Ö. ve F.D.’nin de öldürülmesiyle ilgili 16 sanığın yargılandığı davada 1 sanığa silahlı terör örgütü üyeliğinden 6 yıl 3 ay hapis cezası, diğer 15 sanığa bu suçtan beraat kararı verildi. Davada bir kısım sanıklara ruhsatsız silah bulundurdukları gerekçesiyle hapis cezası da verildi.

2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıkların hiçbiri katılmazken, 6 sanık avukatı hazır bulundu. Sanık avukatlarının cumhuriyet savcısının mütalaasına beyanda bulunmalarının ardından davanın beşinci celsesinde mahkeme kararını açıkladı.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu sanık M.D.’ye ’silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verirken, diğer 15 sanığa bu suçtan beraat kararı çıktı. Ayrıca ruhsatsız silah bulunduran sanıklar F.Ö. ve Y.D.’ye ’6136 sayılı yasaya muhalefet’ suçundan 5’er yıl hapis, 10’ar bin TL adli para cezası veren mahkeme, sanıklar Y.T., M.Y. ve S.D.’ye ’6136 sayılı yasaya muhalefet’ suçundan verdiği 10’ar ay hapis 500’er TL adli para cezasını hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Sanık İ.A.’ya yine ruhsatsız silah bulundurduğu gerekçesiyle 10 ay hapis, 500 TL adli para cezası veren mahkeme bu cezayı erteledi.

OLAY

9 Haziran 2015’te Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesi Şehitlik Mahallesi Gençlik Destek Merkezi önünde, kimliği belirlenemeyen kişilerce açılan ateş sonucu yaralanan Yeni İhya- Der Başkanı ve Hüda- Par üyesi Aytaç Baran, kaldırıldığı Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Baran’a yönelik silahlı saldırının ardından, olay yeri ve çevresinde terör örgütleri PKK/KCK ile Hizbullah üyeleri arasında çatışma çıktı. Ardından, Şehitlik Mahallesi 191 Sokak’ta B.Ö., F.D. ve M.E.E. de silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Güvenlik güçlerince yapılan çalışmalarda, C.A. (35), A.D. (43), E.Ç. (21), M. P. (23), H. D. (23), M. F. (25), B. F. (28), İ.A. (33), M.D. (26) ve S. D. (29) M. Ç. (20), Y. T. (27), Y. D. (27), F. Ö. (23), B. K. (37) ve M. Y. (35) isimli 16 sanık hakkında, ’Silahlı terör örgütüne üye olma, Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma, Sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermileri satın alınması taşınması bulundurulması, 6136 sayılı yasaya muhalefet’ suçlarından dava açıldı. Dava güvenlik nedeniyle Kayseri’ye alındı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri