Pkk: Çözüm Sürecini Akp Çoktan Bitirdi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, ‘çözüm sürecine mecbur ve mahkûm değiliz’ beyanatından ardından bir açıklamada PKK’dan geldi. Hükümetin izlediği çözümsüz ve oyalayıcı politikalarla IŞİD’e verdiği desteğin Kürt...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, ‘çözüm sürecine mecbur ve mahkûm değiliz’ beyanatından ardından bir açıklamada PKK’dan geldi. Hükümetin izlediği çözümsüz ve oyalayıcı politikalarla IŞİD’e verdiği desteğin Kürt toplumunda derin bir öfkeye yol açtığını belirten PKK, “AKP süreci çoktan bitirmiştir. Somut pratik adımlar atılmadıkça hareketimiz için artık böyle bir süreçten söz edilemez.” dedi.

Kendisine yakın internet sitelerinde yazılı bir açıklama yayınlayan PKK, 15-21 Ekim tarihleri arasında Kandil’de merkez komite toplantı gerçekleştirdiklerini duyurdu. Abdullah Öcalan’ın rapor niteliğindeki değerlendirmelerinin okunmasıyla başlayan merkez komite toplantısına 38 kişinin katıldığı, ideolojik, siyasi ve örgütsel durumun tartışıldığı kaydedildi.

KÜRESEL DEMOKRASİ CEPHESİ OLUŞTU

Ortadoğu’da üçüncü dünya savaşı yaşandığını belirten PKK, yaklaşık 2 aydan beri devam eden IŞİD saldırılarına karşı Kobani’de verilen mücadeleyi, ‘bölge halklarının ve tüm özgür insanlığın direnişi’ olarak tanımladı. Örgüt, Kobani’deki direnişin ‘küresel, demokrasi cephesi’ oluşturduğuna dikkat çekti. Toplantıda alınan kararlar şöyle sıralandı: “Komitemiz özellikle 6-8 Ekim tarihleri arasında yaşanan sarsıcı olayları değerlendirmiş, bu konuda AKP’nin izlediği çözümsüz ve oyalayıcı politikalarla faşist IŞİD çetelerine verdiği desteğin Kürt toplumunda ne kadar derin bir öfkeye ve tepkiye yol açtığını ortaya koymuştur. Yine yaklaşık iki yıldır Abdullah Öcalan’ın büyük bir sabır ve çabayla yürüttüğü demokratik çözüm sürecine AKP Hükümetinin gösterdiği ciddiyetsiz ve oyalayıcı yaklaşımı değerlendirerek, bu temelde AKP’nin süreci çoktan bitirdiğine dikkat çekmiş ve somut pratik adımlar atılmadıkça Hareketimiz için artık böyle bir süreçten söz edilemeyeceğini vurgulamıştır.”

HÜDA-PAR’A ZEYTİN DALI

PKK, Kobani gösteri sırasında yaşanan çatışmalara da değindi. Hizbullah’la silahlı çatışma iddialarını reddeden örgüt, şunları kaydetti: “Merkez komite toplantımız, son serhildan da içinde olmak üzere halkımızın geliştirdiği özgürlük mücadelesini ve bunun tüm Kürdistan parçaları açısından taşıdığı belirleyici önemi derinliğine değerlendirmiştir. PKK’nin her zaman Kürdistan’ın tüm yurtsever güçlerinin demokratik birliğinden yana olduğunu, bu çerçevede hiç kimseyle silahlı çatışma siyasetinin olmadığını, bu yönlü iddiaların maksatlı ve partimizi karalamaya dönük iftiralardan ibaret olduğunu vurgulamıştır. Bu temelde Kürdistan’ın tüm yurtsever güçleri ile Türkiye’nin demokratik güçlerini birliğe ve AKP iktidarına karşı demokrasi mücadelesini geliştirmeye çağırmıştır.”

KCK’nın tüm toplumu içine alacak bir örgütsel yapıya kavuşturulmasını kararlaştıran PKK, demokratik sosyalizm çizgisinde yoğun bir ideolojik mücadele verilmesini kararlaştırdı. Örgüt, Abdullah Öcalan’ın görüşlerinin daha geniş yayılmasını, teorik çalışmanın, propaganda ve ajitasyonun, kadro ve halk eğitiminin, edebiyat ve sanat faaliyetlerinin ‘toplumsal bir kültür devrimini gerçekleştirecek düzeyde’ yürütülmesini istedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri