PKK çoktan çekildi iddialarına Gültan Kışanak'tan yanıt

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in 'PKK çoktan çekildi' sözlerine BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak'tan yanıt verdi. Gültan Kışanan 'PKK çoktan çekildi' iddialarına bakın ne yanıt verdi

Terör örgütü PKK'nın 8 Mayıs'ta sınır dışına çekilmeye başlayacak olması öncesinde TBMM Başkanı Cemil Çiçek yaptığı açıklama ile oldukça tartışılmıştı. Cemil Çiçek PKK'nın verdiği 8 Mayıs tarihi için 'sanal bir tarih' ifadesini kullanırken PKK'nın çoktan çekildiğini ifade etmişti.

Cemik Çiçek'in bu sözlerine BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak'tan yanıt gecikmedi. Gültan Kışanak, PKK çoktan çekildi açıklamaları ile ilgili "Çekilme 2 gün sonra başlayacak. Herkesi bu konuda duyarlı ve hassas olmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

ÇEKİLME İKİ GÜN SONRA BAŞLAYACAK

Mardin Milletvekili Erol Dora ile İskenderun'da cemevi, ortodoks ve süryani kiliselerini ziyaret eden Gültan Kışanak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gültan Kışanak “PKK çoktan çekildi” iddialarına ilişkin sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Cemil Çiçek böyle bir açıklamayı hangi bilgiye dayanarak yaptı bilemiyorum. Bizim elimizde böyle bir bilgi yok. Tabi biz doğal olarak resmi temaslarımızı ve resmi açıklamaları esas alarak, geri çekilme sürecinin 2 gün sonra başlayacağını varsayıyoruz. Ve herkesi de bu konuda duyarlı olmaya, hassas olmaya davet ediyoruz. Özellikle, hükümetin güvenlik kuvvetlerinin, ilgili resmi makamların bu konuda askeri bir operasyona, bir çatışma ortamına yer vermeyecek şekilde bir yaklaşım ve tutum içerisinde olmasını bekliyoruz. "

KÜRT SORUNUNU ÇÖZMEK DEMOKRASİYLE MÜMKÜN

Türkiye'de demokrasi sorunu olduğunu ve bu sorun çözülmeden, Kürt sorununun çözüme kavuşamayacağını ileri süren Kışanak, şöyle devam etti: "Belki silahlar susabilir. Kalıcı olarak, uzun süre çatışmasızlıklar yaşanabilir. Ama asıl Kürt sorununu çözmek, gerçek anlamda barışı tesis etmek, sadece ve sadece demokrasileşmeyle mümkündür. Bu da, Türkiye'nin bir bütün tüm ezilenlerini, tüm ötekileştirilenlerini ,tüm yok sayılanlarını, asimile edilmek istenenlerini kapsayan bir demokrasi ile olabilir. Kürtlere demokrasi, Alevilere olmayan bir demokrasi olamaz. Demokrasi ya vardır, ya yoktur."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri