Piyasada düğün bereketi yaşanıyor

Düğün yapmak için Ramazan'ın bitmesini bekleyenler bayramdan sonra düğünlerini yapıyor. Düğün sayısındaki artış piyasayı hareketlendirdi. Bugünlerde düğün malzemeleri yok satıyor

Çok sayıda çift Kurban Bayramı'ndan önce düğününü yapmayı planlıyor. Bir çok masrafı içinde barındıran düğün merasimlerinin çoğalması esnafa yaradı. Gelinlikçiler ve düğün malzemesi satıcılarının yüzü gülüyor. Satışların oruç dolayısıyla durduğunu belirten esnaflar, Ramazan'ın bereketini Ramazan ayından sonra gördüklerini söylüyor. Satışların son günlerde arttığını söyleyen Yaren Kına ve Düğün Malzemeleri çalışanı Yasemin Doğan, Kurban Bayramı'na kadar satışların bu şekilde devam edeceğini söyledi. Ramazan ayında satışların doğal olarak durduğunu söyleyen Doğan, "Düğün sezonu açıldı. Ramazan'dan önce, Ramazan ayı gelmeden düğünümüzü yapalım diyenler Ramazan ayı öncesi yoğunluk oluşturdu. Ramazan ayında ise satışlarımız durdu denecek kadar azıldı. Günlerce siftah bile yapmadık. Ancak Ramazan ayı bereket ayıdır. Biz de Ramazan'ın bereketini şimdi yaşıyoruz. Satışlar Kurban Bayramı'na kadar bu şekilde devam edeceğini umuyoruz" diye konuştu.

ESNAFIN YÜZÜ GÜLÜYOR

Piyasaya Ramazan Bayramı'ndan sonra bir hareketliliğin geldiğini belirten Doğan, "Biz düğün ve kına malzemeleri sattığımız için düğünlerin yoğun olduğu zamanlarda satışlarımız artar. Bu yaz da yine beklediğimiz gibi geçiyor. Ancak araya Ramazan ayı girdiği için satışlarımızda ciddi bir düşüş yaşandı. Ramazan ayından önce satışlarımız yüksekti. Ramazan ayından sonra da aynı şekilde satışlarımız arttı. Ramazan ayında göremediğimiz satışları şimdilerde gördüğümüz için, Ramazan'ın bereketi bizlere yeni yansıdı demek doğru olacaktır. Ramazan ayında bir çok esnafın satışları artar ama bizimki tam tersine düşüşe geçer. Bizim mesleğin de bir özelliği bu aslında. Düğün olmayınca satış da olmuyor. Ayrıca Bedesten Çarşısı daha güzel bir görünüme kavuştu. Uzun süren ve biz esnaflar için pek de olumlu geçmeyen bir tadilat sürecinden geçtik. Ancak şu anda Bedesten Çarşısı'na girince insanın içi açılıyor. Dükkanlarımız artık daha güzel daha çekici bir hale geldi. Bu da biz esnaflara olumlu yansıdığını söylemek isterim" ifadelerini kullandı.

HÜRREM SEPETİ BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

Son dönemlerde bolca izlenen dizilerin müşterinin isteklerine yansıdığını dile getiren Doğan, "Son dönemlerde yayınlanan ve büyük ilgi gören diziler bizleri de dolaylı yoldan etkiliyor. Müşterilerimiz televizyonda gördüğü şeyi istiyor. Biz de ona göre ürünler getirtiyoruz. Kına sepetlerimiz en çok satılan ürünlerimiz arasında. Bu sepetlerin içinde ise 'Hürrem Sepeti' dediğimiz sepetler rağbet görüyor. Son zamanlarda düğünlerde bolca kullanılan konfetiler de bolca satılıyor. Bunun dışında kına satışlarımız yine yükseldi. Yaz ayından beklediğimiz satışları Ramazan Bayramı'ndan sonra yapmaya başladık. Kurban Bayramı'na bu yoğunluk devam edecektir. Ondan sonra düğünler azalacağı için piyasa normal haline geri döner" dedi.

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri