Piyanist Fazıl Say'ın Besteleri Tbmm Gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına soru önergesi verdi. Tanrıkulu, şu...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına soru önergesi verdi.

Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

"Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın(CSO) 2014-2015 yıllık programını dünyaca ünlü bestecimiz ve klasik müzik piyanisti Fazıl Say'ın yer aldığı iki haftayı çıkartarak onayladığı iddiası doğru mudur?

Doğruysa, Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2008’de Avrupa Birliği tarafından 'Kültür Elçisi' unvanıyla görevlendirilen Fazıl Say’ın, 'İstanbul Senfonisi', ‘Su Piyano Konçertosu’ ve Türk Edebiyatı’nın en önemli yazarlarından Sait Faik’in ölümünün 60. yılı anısına hazırladığı 'Yunus’un Sırtındaki Çocuk-Hermiyas' adlı bestelerini, hangi gerekçe ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın 2014-2015 yıllık programından çıkarttırmıştır?

Fazıl Say’ın eserlerinin CSO yıllık programından çıkartılması talimatının Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından verildiği iddiası doğru mudur?

AKP Hükümeti, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik eliyle muhalif olarak değerlendirdiği için mi Fazıl Sayın’ın yer aldığı programları, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın 2014-2015 yıllık programından çıkarttırmıştır? Dünyaca ünlü bestecimize karşı bir siyasi intikam operasyonu mu uygulanmaktadır?

Kültür ve Turizm Bakanlığı, dünyaca ünlü bestecimize uyguladığı çağdışı sansür anlayışından geri adım atarak, Fazıl Say’ın yer aldığı programları tekrar 2014-2015 yıllık programına dahil edecek midir?" CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri