“Pislikten evi böcekler bastı”

Meram Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Melikşah Mahallesi, Müdafi Sokakta bulunan sahipsiz boş bir arazide uygun olmayan kirli görüntüler ortaya çıktı.

İddiaya göre alan, Suriyeliler tarafından çöp toplama merkezi haline getirildi. Durumdan ve görüntüden şikayetçi olan vatandaşlar, Meram Belediyesi ve ilgili Zabıta Müdürlüğü'ne şikayette bulundu. Vatandaşlar, ilgililerin olaya duyarsız kaldığını söyleyerek, “Gerekli hiçbir işlem yapılmadı. Halk rahatsız, belediye duyarsız. Etraf mikroptan geçilmiyor” dedi. Adil Kal isimli bir vatandaş da yetkilileri sorumluluk almaya davet ederek, “Annem, bu alanın karşısında oturuyor. Evini böcekler basmaya başladı” şeklinde konuştu. Meram Belediyesi'nden şikayette bulunan bir vatandaşa ise şöyle bir mesaj gönderildi: “Şikayete konu olan hurda ve çöplerin kaldırılması için Suriyeli şahıslara gerekli uyarı ve ikazlar yapılmıştır.” Zabıta Daire Başkanlığı da konuya duyarsız kalmayacaklarını aktardı. Kendi sorumluluk alanlarının sadece ana caddeler olduğunu dile getirdi. İnsan sağlığının tehlikeye atılamayacağını da kaydeden daire yetkilileri, "Konu ile yakından ilgileneceğiz. Söz konusu vatandaşımız ise üstümüze düşeni yaparız" dedi. 

Haber üzerine alana giden Zabıta Dairesi çalışanları, Suriyeliler'i uyardı. Yetkililer, alanın etrafını yaklaşık 3 buçuk metrelik saçlar ile çeviren Suriyeliler'e yaptıklarının yasal olmadığını söyledi. Suriyeliler ise "Bunları kaldıracağız, burayı temizleyeceğiz" sözü verdi.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri