Piskoposun Lüks Merakı Kiliselerden Çıkışları Artırdı

Almanya'da Limburg Piskoposu Franz-Peter Tebartz-van Elst’in yeni rezidansının yapımında yanlış bilgi verdiği ve kilisenin parasını israf ettiği iddiaları Almanya’da kiliselerden çıkışları da artırdı.

Almanya'da Limburg Piskoposu Franz-Peter Tebartz-van Elst’in yeni rezidansının yapımında yanlış bilgi verdiği ve kilisenin parasını israf ettiği iddiaları Almanya’da kiliselerden çıkışları da artırdı. Edinilen bilgilere göre Köln’de eylül ayı rakamına kıyasla ekim ayında kiliseden çıkanların sayısı ikiye katlanarak 571’e yükseldi. Münih’te kiliseden çıkanların sayısı eylül ayında 602 olarak kayıtlara geçerken ekim ayında bin 250’ye çıktı. Regensburg'da ise sayı üçe katlandı ve 147’ye çıktı. Osnabrück ve Bremen’de de kiliseden çıkanların sayısı arttı.

Ancak Tebartz-van Elst vakası Katolik kilisesinde yaşanırken bu olayın Protestan Kilisesi'ne de yansıması oldu. Protestan Kilisesi’nden çıkanların sayısı da önceki aylara göre yüzde 80 arttı ve 228’e çıktı. Piskopos Tebartz-van Elst, Limburg'da yeni rezidansının yapımında israfa kaçmak ve yanlış bilgi vermekle suçlanıyor. 5 milyon civarında olması gereken inşaat masrafının 40 milyon Euro’ya çıkması bekleniyor. Papa ile de görüşen Piskopos Tebartz-van Elst, görevden alındıktan sonra şu sıralar bir manastıra kapanmış durumda.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri