Pınar Selek: Türkiye'ye Dönmek İstiyorum

Mısır Çarşısı'nda 7 kişinin öldüğü, 127 kişinin de yaralandığı patlamaya ilişkin davaya bakan İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi, Sosyolog Pınar Selek hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasına hükmetti.Kararı Cihan Haber Ajansı'na...

Mısır Çarşısı'nda 7 kişinin öldüğü, 127 kişinin de yaralandığı patlamaya ilişkin davaya bakan İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi, Sosyolog Pınar Selek hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasına hükmetti.

Kararı Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) değerlendiren Pınar Selek, avukatlarıyla konuştuktan sonra Türkiye'ye dönüp dönmeme noktasında kararını vereceğini söyledi. Ferrara Festivali için İtalya'da bulunan Selek, ''Ben Türkiye'ye dönmek istiyorum. Avukatlarımla görüşüp karar vereceğim.''dedi. Pınar Selek, beklentilerinin beraat olduğuna da dikkat çekerek, Bizim mücadelemiz beraat, henüz beraat çıkmadı.''ifadelerini kullandı.

16 yıldır devam eden dava sürecine de değinen Selek çok zor dönemler geçirdiğini belirterek, mümkün olduğu kadar kendisini eğitim hayatına ve yaptığı diğer çalışmalara verdiğini aktardı.

16 yıldır süren dava, Yargıtay’ın bozmasının ardından 4. kez görülmeye başlanmıştı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri