Phygital Turnuvası açılışı için geri sayım başladı

Geleceğin Oyunları için 300 günlük geri sayımın resmi lansmanı, oyunlara ev sahipliği yapan Kazan şehri ve Moskova'da yapıldı. Geri sayım lansman töreninde ünlü Rus sporcular yer aldı ve bir yapay zeka ses asistanı ile birlikte ortaklaşa ev sahipliği yapı

Geleceğin Oyunları, klasik spor, e-Spor ve teknolojileri birleştiren Phygital Turnuvası, konsepti destekleyen eşsiz bir uluslararası turnuvadır. Her biri klasik sporları ve siber sporları tek bir rekabet sürecinde birleştiren oyunlarda, 16 yenilikçi disiplin yer alacak. Tüm disiplinler beş kategoriye ayrıldı: spor, taktik, dövüş, teknik ve Hız Koşusu. Spor mücadelesi, sporcuların önce bir video oyununda, ardından da fiziksel eşiyle yarıştığı yenilikçi bir çift etkinliktir. Taktiksel mücadele, laser tag'in shooter ve Battle Royale gibi türlerdeki video oyunlarıyla birleştirildiği çeşitli disiplinleri bir araya getiriyor. Dövüş mücadelesinde sporcular MOBA türündeki video oyunlarında cesaretlerini kanıtlamalıdır (kazananlar Phygital Süper Finalinde buluşacaktır). Teknik mücadele, drone yarışları ve robot dövüşlerini içermektedir. Speed-Run mücadelesi iki bölümden oluşmaktadır: Hız oyunları ve Phygital Süper Finali.

TURNUVA 2004 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Geleceğin Oyunları 23 Şubat - 2 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek ve toplam 25 milyon dolarlık ödül fonuyla yaklaşık 2.000 katılımcıyı bir araya getirecek. Yayın platformlarında beklenen izleyici sayısı 150 milyonun üzerinde.Geri sayımın başlatılmasında Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitry Chernyshenko ve Tataristan Cumhuriyeti Rais'i (Devlet Başkanı) Rustam Minnikhanov da yer aldı. Chernyshenko'ya göre Geleceğin Oyunları, bireylerin uyumlu gelişimi için önemli olan bilim, eğitim, teknoloji ve sporun kesiştiği noktada yer aldığı için bir spordan çok daha fazlası olmayı bünyesinde barındırıyor. Chernyshenko, “Muhteşem yarışmaları ve Tataristan'ın ünlü misafirperverliğini dört gözle bekliyoruz. Şimdiden 50'den fazla ülke Geleceğin Oyunlarına katılmak istediklerini ifade etti ve 15 ülkeden sporcular ana turnuvamızın arifesinde düzenlenen Phygital Oyunlarına katılıyor" şeklinde ifadesini belirtti.

KAZAN’DA ETKİNLİKLER DOLU DOLU GEÇECEK

Geleceğin Oyunlarına hazırlık olarak Kazan, phygital sporları sergilemeyi amaçlayan bir dizi yarışma olan Phygital Oyunlar’a ev sahipliği yapıyor. Önümüzdeki etkinlikler arasında 15-19 Mayıs 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan Phygital futbol ve taktik savaş oyunlarının yanı sıra Haziran ayında düzenlenecek olan Phygital hokey müsabakaları yer alıyor. Her Phygital Oyunlar turnuvasının kendi ödül havuzu vardır. Phygital Oyunlar canlı yayınlanacak ve dünya çapında izlenebilecek. Geleceğin Oyunları ve Phygital Oyunlar-2024'e katılım her ülkeden atletlere açıktır. Oyunlar hakkında daha fazla bilgi edinmek ve turnuvalara katılım başvurusunda bulunmak için https://en.gofuture.games/to-the-teams/ resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

PHYGITAL MOVEMENT HAKKINDA

Phygital kavramı, uyumlu bir kişisel gelişim için dijital ve fiziksel aktivitelerin bir araya getirilmesine dayanmaktadır. Phygital yaklaşımı, daha iyi sonuçlar ve ezber bozan çözümler elde etmek için hayatın farklı alanlarındaki dijital ve fiziksel faaliyetleri sorunsuz bir şekilde birleştiren bir kültür yaratmayı amaçlamaktadır. Phygital hareketi aşağıdaki yönergeleri içermektedir:
Phygital Oyunlar – sanal ve gerçek formatları birleştiren deneysel bir yarışmaan experimental competition that combines virtual and real formats
Phygital Öğrenme – yeni bir eğitim anlayışı, farklı bir düşünme biçimi ve alışılmış şeylere yaratıcı bir bakış.
Phygital Merkezleri — Spor ve e-Spor hayranlarının yanı sıra fizyolojik alt kültür temsilcileri için de cazibe merkezleri.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri