Photoshop Artık Cebinizde…

Teknolojinin artık giderek tablet bilgisayarlar ve akıllı telefonlar üzerine kuruluyor olması dünya devi firmalarının dikkatini çekerek onları ürünlerini ve hizmetlerini bu yönde geliştirmeye itiyor

Dünyanın en bilinir markalarından ve bulunduğu alanda neredeyse rakipsiz olan Adobe, dijital pazarlama ve dijital ortam çözümleri alanlarında dünya çapında ürün ve hizmet sunmaktadır.

Her zaman söylediğim gibi bir şirket ya da marka ne kadar büyük, bilinir olursa olsun teknolojik anlamdaki gelişmelere, gündeme ayak uyduramadığı sürece yok olmaya mahkumdur. Bugün sizlere dünya devi bir marka olan Adobe’nin Photoshop ürününü günümüz teknolojisine adapte edişinden bahsedeceğim.

Öncelikle Adobe Photoshop’u bilmeyenler için kısaca anlatmam gerekirse piksel tabanlı görüntü, resim ve fotoğraf düzenlemede kullanılan bir ürün. Adobe aslında bundan hemen hemen bir sene önce Photoshop Touch’ı iPad’de ve Android işletim sistemli tabletlerde kullanımını mümkün kılmıştı. Adobe bununla da yetinmeyip elimizden düşürmediğimiz iPhone ile Android işletim sistemli akıllı telefonlar için de Photoshop’u kullanılabilinir hale getirdi.

Neler Yapabiliriz?

Tablet uygulamalarındaki sorunları ve pozitif yönleri deneyen Adobe bu bir senelik tablet uygulaması denemesi sonucunda artık iPhone ve Android uygulamaları sayesinde akıllı telefonlarımız ile 12 megapiksele kadar çok katmanlı dosyalarla çalışmamızı mümkün kılacak.

Yani artık çektiğimiz fotoğrafları anında Photoshop ile düzenleyebileceğiz ve eğer istersek akıllı telefonumuz ile photoshop yaptığımız bir fotoğrafı masaüstü bilgisayara indirilebileceğiz. Bir eklenti ile Photoshop CS5 ve üstü yazılım kullanıcıları akıllı telefonlarında başlattıkları çalışmalara bilgisayarlarında devam edebilecekler.

Uygulamanın özellikleri, tablet için kullanılan uygulama ile birebir aynı. Photoshop Express sayesinde artık sizler de seçki ve kompozit fotoğraflar yakalayabilecek, fotoğraftaki görüntüleri asimetrik ve yamuk hale getirebilecek, yara, sivilce gibi rahatsız edici unsurları fotoğraftan kaldırabileceksiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri