Peygamberimiz güzel bir örnek 

Özel Gençlik Anaokulu Müdürü Aliye Duman, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Duman, “Çocuklarınıza sevgi gösterin. Peygamberimiz, çocukları eğitme ve sevme anlamında bize en önemli örnektir” dedi

Çocuğun sevgi ile büyüdüğünü belirten Duman, sevgisiz büyüyen çocukların ruhunun yıpranacağını söyledi. Çocukluğunu büyük bir anlama sahip olduğunu dile getiren Duman, şunları kaydetti: “Çocukluk, zamana yenik düşerek kaybettiğimiz masum duygularımızdır. Çocuk, Allah’ın hediyesi ve emaneti, saflığın sembolü, kainatın en kıymetli varlığı. Çocuk masumdur, duyarlı ve bağımlı bir varlıktır. Aslında çocuğu tanımak ve anlayabilmek insanı tanımaktır. Biz büyükler; nedense çocukların yetişkinlerden farklı fiziksel ve psikolojik özellikleri olduğunu, onların özel ihtiyaçlara sahip olduğunu hatırlayamayız, unuturuz ya da öyle görünürüz. Oysa onlar, büyür ve gelişirken bize düşen sorumluluk; onların temel hak ve özgürlüklerini korumak ve hayallerine ulaşabilmeleri için güzel bir çocukluk geçirmelerini sağlamaktır.”

SEVGİ HERKESİ YÜCELTİR

Peygaber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.S)'ın çocuk yetiştirmede iyi bir örnek olduğunu vurgulayan Duman, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dünyanın yakın tarihte farkına varabildiği çocuk hakları, asırlar öncesinden Peygamberimiz tarafından tebliğ edilmiştir. Bu nedenle, ahlakı Kur'an olan Peygamberimizin, çocuk eğitimindeki metodu ve yaklaşım biçimi bizim örnek alacağımız uygulama olmalıdır. Zira Peygamber efendimiz; çocuk eğitiminde sabır ve tedricilik, sosyal öğrenme ve pozitif disiplin anlayışını asırlar öncesinde uygulamıştır.Anne ve babanın çocuğa yönelik en önemli sorumluluğu, çocuğun sevgi ihtiyacının giderilmesidir. Ancak dengeleri kaybetmeden.  Eğer bir çocuk sevgi ile büyüyorsa sevgisizlikten körelmiyorsa, yıkmaya hiçbir gücün erişemeyeceği toplum oluşuyor demektir. Zira sevgi, alanı da vereni de yüceltir. Sevgi gün geçtikçe kaybettiğimiz değerlerimizin eşiği, olmazsa olmazıdır.”

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri