Peugeotdan ayrıcılıklı ve kentli otomobil

Uyararslan Peugeot Otomotiv Genel Müdürü Mustafa Çağlayan, Peugeotnun şehir otomobilleri segmentindeki yükselişinin ifadesi olan yeni konsept araçları tanıtırken Peugeot 208in farklı dünyalardaki yo

Uyararslan Peugeot OtomotivGenel Müdürü Mustafa Çağlayan, Peugeot’nun şehir otomobilleri segmentindeki yükselişinin ifadesi olan yeni konsept araçları tanıtırken Peugeot 208’in farklı dünyalardaki yorumlarını teşkil eden XY Concept’in farklılık ve rafinelik arayan şehirlilere yönelik olduğunu belirtti.

XY Concept’in malzemeler ve renkler üzerine ayrıcalıklı bir çalışmanın ürünü olduğunu belirten Mustafa Çağlayan, “İlk defa 208’de kullanılan ve özellikle karizmatik bir görünüm sunan araçların ön tasarımlarına, Full-LED farlar ve son nesil flat-guide gündüz farları imzasını atıyor” dedi.

Mustafa Çağlayan şunları söyledi: “Aynı Full-LED teknolojisinden yararlanan ön sinyal lambaları, farları çevreleyerek bu konsept araçlara adeta birer gözbebeği oluyorlar ve Peugeot’nun simgesi olarak teknolojik ve keskin bir bakış sağlıyorlar. Bu keskinlik, tasarım unsurlarının karosere benzersiz şekilde entegre oluşuyla devam ediyor. Çamurluklar ve alt spoilerler tekerlekleri mükemmel bir şekilde sarıyorlar. 84 kw (115 bg) güç üreten 1.6 e-HDi motora ve 6 vitesli manuel vites kutusuna sahip olan XY Concept, yolcularını bir rafinelik dünyasına taşıyor. Hem karoserin hem de iç mekanın rengi olan erguvan, bu rafineliğin imzası niteliğinde. XY Concept’in Pulsion olarak adlandırılan erguvan rengi, mesafeye ve bakış açısına göre farklılık gösteriyor. Bu dönüşme yeteneği, 16 kat boya ve cilanın son derece hassas bir şekilde uygulanmasına dayanan ve eşi bulunmayan bir yöntem sayesinde elde ediliyor. İç mekanda, yer yer erguvan renginde, farklı tonların üst üste geldiği üst dikişli deri kısımlar bulunuyor: Gösterge paneli, kolçaklar, direksiyon simidi, vites kolunun körüğü ve yanları, koltuk biyeleri... Panoramik cam tavanın döşemesi ise siyah deri ile kaplı. Sürücü, aracına binince sedef grisi renginde deri bir koltuğa yerleşiyor. İç malzemenin işlenmesindeki hassasiyet, ayrıcalıklı direksiyonda devam ediyor. Deri direksiyonun erguvan rengi mikro çizikleri ve alt kısmında krom bir ara parçası bulunuyor. Panoramik cam tavanın getirdiği doğal ışık içinde yüzen beyaz ortam aydınlatmalı iç mekan, kapı kıvrımlarının, direksiyonun ve havalandırma süslerinin “tüfek namlusu” şeklindeki estetik işlenişi ile tamamlanıyor. Bütün bunlar, ince kontrastlar sergiliyor.”

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri