Peugeot Türkiye'yi seçti

Fransız otomotiv üreticisi Peugeot, yeni model hamlesinde kale olarak Türkiye'yi seçti

İlk kez İstanbul Auto Show'da tanıtılacak araç, ardından Doğu Avrupa, Afrika ve Ortadoğu pazarlarında boy gösterecek.

Peugeot, yeni stratejisinin ilk ürünü olan 301'i ilk kez İstanbul Auto Show'da dünya ile buluşturacak. 1 Kasım'da kapılarına açacak fuardaki tanıtımıyla aynı anda Türkiye'de satışa sunulacak olan araç, markanın sonu '1' ile biten ve gelişmekte olan pazarlar için geliştireceği serinin ilk örneği oluyor. Markanın fiyat-kalite-performans kriterleri bakımından ideali sunduğu araç, satış hacmini artırıp Peugeot'nun pazar payına ciddi katkı sağlayacak. Aynı anda Türkiye'de ve ardından Orta ve Doğu Avrupa, Rusya, Ukrayna, Yunanistan, Mağrip, Orta Doğu, Körfez ve Afrika ülkeleri ile bazı Güney Amerika pazarları gibi çok sayıda başka ülkede satışa sunulacak.

Sağlamlığı garanti altında

Markanın tüm dünyada satış hacmi açısından zamanla en önemli modellerinden biri olacak 301,
sıcak ülkeler, soğuk ülkeler, bozuk yollar gibi farklı kullanım ve yol koşullarına uyum gösterecek şekilde geliştirilmiş. Böylece, süspansiyon aksamı bütün versiyonlarda farklı yol şartlarına göre adapte edilmiş. Soğuğa karşı en iyi davranışı sağlayan malzemeden üretilen çamurluklar 14 cıvatayla sabitlenmiş. Toz ve nemin sorun almaması içinde kapılara bir çift sızdırmazlık duvarı yerleştirilmiş.  

3 motorla gelecek

2'si benzinli toplam 3 motorla satışa sunulacak araçta, 1.6 litrelik benzinli seçenekte 4 ileri tam otomatik şanzıman seçeneği sunulacak. Aracın lansmanında konuşan 301 Ürün Şefi Erkan Azap, B sınıfında sedan satışlarının payının yüzde 27 seviyesinde olduğunu söyledi. Bu sınıftan 2013'te çıkacak oyuncular olduğunu ifade eden Azap, "2013'te dizel motorlu Symbol'ün Türkiye'deki üretimi bitiyor. Aynı şekilde bu yıl Accent Era ve Albea'nın B sedan sınıfından çekilmesi bizim için avanta olacak. 2013'te hedefimiz 10 bin adetlik satışa ulaşmak. Bu pazarda satışların yüzde 60'ı filolara yapılıyor. Bizim de hedefimiz farklı değil" şeklinde konuştu.

Benzinli biraz gürültülü

Antalya'da kullanma fırsatı bulduğumuz 301, yeterli konforu sunan süspansiyon sistemi ve kullanım kolaylığıyla dikkatimizi çekti. Net geçişleriyle beğenimizi kazanan şanzımanın yanı sıra, benzinli (1.6 litre) motoru biraz gürültülü bulduk. Dizel ise yüksek torkuyla oldukça tatmin edici bir karaktere sahip. Yol tutuş konusunda yeterli kabiliyete sahip olan aracın frenleri de güven veriyor.

Fiyatı 29 bin 900 liradan başlıyor

29 bin 900 liradan başlayan fiyatlarla satılacak 301, daha ilk bakışta bile bulunduğu B sedan sınıfından büyük bir otomobil olduğunu göstermekten çekinmiyor. 4.44 metrelik uzunluğu, 1.78 metrelik genişliğiyle C sınıfına daha yakın olan boyutlar, 2.65 metrelik aks mesafesiyle bu tezi doğruluyor. Standart donanımında ESP, çift hava yastığı, klima, hız sabitleyici gibi güvenlik ve konfor donanımlarını sunan 301, 640 litrelik bagaj hacmiyle de sınıfının en iddialı temsilcilerinden olacak.

Dizel motor 4.1 litre tüketiyor

Peugeot 301'de kullanılan motoru 1.2 litrelik yeni 3 silindirli ünite olacak. 208 modelinden sonra ilk kez bir Peugeot'da kullanılacak olan bu motor, 72 beygir güç ve 110 nm tork üretiyor. Bu seçenek 5.2 litrelik ortalama tüketimiyle dikkat çekiyor. 115 beygirlik 1.6 litre benzinli ünite en güçlü seçenek olacak. Tek dizel olan 1.6 litrelik HDi ise, 92 beygir güç ve 230 nm tork üretiyor. 4.1 litrelik ortalama tüketimiyle en cimri 301 modeli olan dizel, 15 bin kilometrede bir, benzinliler ise 20 bin kilometrede bir bakıma girecek.
 
Peugeot Avrupa ve Akdeniz Ülkeleri Direktörü David Rio (sağda), 301 ile başlayan tasarım ve konumlandırma çalışmalarına yeni modellerin ekleneceğini söyledi. Peugeot Türkiye Genel Müdürü Marc Bergeretti ise 2013'te binek otomobil pazarının 585 bin seviyesinde gerçekleşmesini beklediklerini ifade ederek, "Bunun 210 bini B sınıfından gelecek. B sınıfı sedan pazarının da 74 bin adedi bulacağını öngörüyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri