Petrolü Biten Gazze'ye Türkiye'den Yardım Eli

Mısır'ın tünellerden kaçakçılık yapılmasını engellemesi Gazze Şeridi'ni petrol krizinin eşiğine getirdi.

Mısır'ın tünellerden kaçakçılık yapılmasını engellemesi Gazze Şeridi'ni petrol krizinin eşiğine getirdi. Gazze'deki tek elektrik santralinin çalıştırılamaması sebebiyle bir aydır günde 12 saatlik elektrik kesintisi uygulaması sürüyor. Atık su arıtma tesisleri de çalışamıyor. Çöp kamyonları akaryakıt sıkıntısı sebebiyle garaja çekilirken, çöpler ise eşeklerin çektiği arabalarla toplanabiliyor.

Türkiye, atık su arıtma tesisleri ve hastanelerin ihtiyaç duyduğu elektrik enerjisinin üretileceği petrolün satın alınması için Filistinli Mültecilere Destek ve Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) 850 bin Euro yardım sözü verdi. Taahhüt edilen yardımın 200 bin Euro'luk kısmının kendilerine ulaştırıldığını ifade eden UNRWA Başkanı Robert Turner, bu yardımla krizin etkisinin azaltılabileceğini dile getirdi.

Gazze'de 120 bin kişilik bir mahalledeki atık su tesisinin çalışmaması sebebiyle kanalizasyon suları sokaklardan akıyor. Diğer atık su tesislerinin de kapanmak üzere olduğu belirtiliyor.

Gazzeliler daha önce Mısır sınırındaki yüzlerce tünelden bölgeye ucuz petrol sokarak bu ihtiyacı karşılıyordu. Fakat Mısır'daki darbenin ardından tünellerden kaçakçılık yapanlara göz açtırılmıyor. Bu durumda İsrail'den iki katı fiyatla petrol satın almaktan başka çare kalmıyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri