Petrolcüler sektörün sorunlarını konuştu

Mesko Petrol Akaryakıt kurucusu Mustafa Koçak ve meslektaşları yemekte bir araya gelerek akaryakıt sektörünün sorunlarını değerlendirip, çözüm yolları konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Mesko Petrol Akaryakıt kurucusu Mustafa Koçak ve meslektaşları yemekte bir araya gelerek akaryakıt sektörünün sorunlarını değerlendirip, çözüm yolları konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Akaryakıt sektörünün sorunlarının tartışıldığı yemekli toplantıya, Mesko Petrol Akaryakıt Kurucusu Mustafa Koçak’ın yanı sıra Zeki Sayıcı (Sayıcı Petrol ve PÜİS Yüksek Konsey Başkanı), Nazif Bilir (Bilirler Petrol), Uğur Selvi (US/PET Petrol Ürünleri), Oğuz Koçbeker (Ata Petrol), Hidayet Atiker (Atiker Petrol),  Petrol Ofisi eski Müdürü Nuri Koçak, Ali Uyar (Selçuk Ecza Deposu İdari İşler Müdürü), Mesko Petrol Akaryakıt yöneticilerinden Sinan ve Çetin Koçak’la hanımları katıldı.

10 NUMARALI YAĞ ARAÇLARDA ARIZALAR OLUŞTURUYOR

Petrolcülerin birlikte sektörün sorunlarını değerlendirdiği toplantı da   Mesko Petrol Akaryakıt Kurucu Mustafa Koçak, 10 numaralı yağın çevreyi kirlettiği gibi araçlarda zamanla arızalar oluşturduğunu belirterek, “Araçlarda mazot yerine kullanılan 10 numara yağ ve balıkçıların aldığı özel tüketim vergisiz (ÖTV) mazot sektörle birlikte ülkemiz ekonomisine zarar veriyor. Piyasada 10 numara yağ olarak bilinen, fakat içeriğinde solvent, atık yağ vs gibi birçok karışım bulunan yağın, yasak olmasına rağmen araçlarda hala yakıt olarak kullanılıyor. 10 numara yağ bile olmayan bu karışımların yüksek kükürt oranı ile çevreyi kirletmektedir. Bu yağın kullanıldığı araçlarda zamanla arızalar ortaya çıkıyor” dedi.

GEREKEN TEDBİRLER ALINMALIDIR

Mustafa Koçak, 10 numaralı yağın satılmaması gerektiğini ifade ederek, bu konuda gereken tedbirlerin biran önce alınmasını isteyerek; “Yol boylarında düzensiz şekilde satılan bu karışımlar akaryakıt sektöründe kayıt içi faaliyet gösteren akaryakıt bayilerine de zarar vermektedir. Bu durum bazı kötü niyetli kişiler tarafından suiistimal edilmektedir. ÖTV’siz mazotun piyasada satılması vergi kaybına neden oluyor.10 numaralı yağ konusunda araç depolarında da kontrol yapılmalıdır. Yine 10 numara yağ ve ÖTV’siz satılan mazot konusunda acil tedbirler alınmalıdır. Diğer taraftan ülkemizde petrol sektörü gün geçtikçe büyüdükçe buna paralel olarak sorunları o derece de artmaktadır. Kâr marjlarının düşüklüğü ve vergi yükleri petrol piyasasını olumsuz etkilemektedir. Bu konuda acil olarak gerekenler yapılmalıdır” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri