Petrol fiyatları aniden fırladı: Motorin ve benzine zam gelecek mi?

Dünya piyasasında petrol fiyatları aniden fırladı. Vatandaş akaryakıta zam gelip gelmeyeceğini merak ediyor.

Brent ham petrolünün varil fiyatı, günü 90.62 dolardan kapatmadan önce dün 93.03 dolara yükseldi.

09:50 itibariyle, Brent ham petrol fiyatları kapanıştan %2.11 artarak varil başına 92.53 doları gördü. Aynı dakikada West Texas Intermediate (WTI) varil başına 85.75 dolardan alıcı buldu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kısmi seferberliği fiyatların yükselmesinde etkili oldu. Putin, işgal ettiği Donbass için, "Amacımız Donbass'ı kurtarmak" dedi.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'e dün Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda İran'ın 2015'te yeniden etkinleştirilmesi için Ağustos ayında önerdiği bir projede kesin bir uzlaşmaya varılıp varılamayacağı soruldu.

Nükleer anlaşma için Borrell, "tarafların kesin bir sonuç arayışını kesinlikle desteklemeyen önerilerde bulunmalarının" ardından "bu hafta hiçbir şeyin olması beklenmediğini" söyledi.  Bu durum, İran petrolünün yakında uluslararası piyasalara döneceği ve fiyat artışlarını destekleyeceği beklentilerini azalttı.

Öte yandan Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) ve örgüt dışındaki bazı üreticilerin de içinde bulunduğu OPEC grubunun üretim hedeflerini tutturamaması, piyasadaki arz baskısını da artırdı.

Petrol fiyatlarındaki yükseliş sürerse motorine ve benzine zam geleceği söyleniyor. Motorine geçtiğimiz gün indirim gelmişti. Şuan bir zam beklentisi yok ancak petrol fiyatlarındaki artış devam ederse zam gelebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri